logo-liggend-wit-donkerblauw

Uniek beeldmateriaal: FlipPhoto

Foto’s zijn geweldige manieren om herinneringen vast te houden. Daar is iedereen het over eens. Jammer genoeg blijven de meeste foto’s op de computer of de smartphone staan. Zonde! Er kan zo veel mee gedaan worden. Denk aan fotoboeken, posters, afdrukken op canvas… en er is nu een nieuwe manier bijgekomen: de FlipPhoto.

Wat is een FlipPhoto?

Het concept van de FlipPhoto is niet nieuw. Vroeger speelden we ook met oerdegelijke muziekdozen, waarbij de afbeelding veranderde als je er op een andere manier naar kijkt. Of de superspeciale Flippo’s, waarbij het ene figuurtje verandert in een ander. Ken je ze nog? Welnu: dat concept van een 3D-vel met prisma’s over een tweetal foto’s is omgevormd tot een unieke manier om die speciale foto’s zelf te maken. Dat is een FlipPhoto. Wacht: ik kan het je laten zien:

Ideetjes voor een FlipPhoto

Als je weet dat je twee foto’s met elkaar kunt combineren in één FlipPhoto, dan hebben wij een paar suggesties voor je:

  • Een combinatie van jou en je lief
  • Een combinatie van de verbouwing voor en verbouwing na
  • Twee leuke foto’s van jullie samen
  • Een heel strakke foto van een persoon (jezelf?) die naar links kijkt, en eentje die naar rechts kijkt. Nu wordt je overal gevolgd!
  • Een landschap vanaf links bekeken en van rechts bekeken – voor het ultieme 3D-effect.
  • Een portret met eenzelfde compositie, maar dan met een andere styling. Een soort superhelden-veranderfoto.

Wat is de beste plaats voor een FlipPhoto?

Dat is een heel goede vraag. De FlipPhoto is een nieuw concept, die ook vraagt om een nieuwe kijk op zaken. Als je d’r namelijk recht voor staat, zie je niet bepaald een charmant beeld. Dan zie je de combinatie van beide foto’s. Je moet dus een plekje bedenken waar je ‘m of van links bekijkt, of van rechts. Recht boven (of achter, op een plank) een bank is bijvoorbeeld een goede plek, of in een kast. Aan de muur in een gang, in de keuken… zo lang je er maar niet recht op kijkt en hem van twee kanten kunt benaderen!

valentijnsaktie

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.