logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Underwater

In de spannende en bijna claustrofobische sciencefictionfilm Underwater beleeft Norah (Kristen Stewart) samen met haar kersverse collega’s een spannend moment, nadat een fikse onderzeese aardbeving hun onderzoeksstation The Kepler op zijn grondvesten doet schudden en het nagenoeg compleet verwoest. Het team van diepzee-onderzoekers probeert zichzelf en elkaar in veiligheid te brengen, wat niet vanzelfsprekend lukt met hun uiteenlopende karakters. De spanningen bereiken een – wel heel letterlijk – dieptepunt als zij niet de enige levende wezens op de bodem van de duistere oceaan blijken te zijn. Slim bedacht, want de oceanen bevatten ontzettend veel geheimen. Wat zou zich allemaal afspelen in die diepe zee? Een zenuwslopende avontuur begint, met flink wat benauwende momenten tot gevolg.

Bekijk hieronder de trailer van Underwater

Reizen onder water

Om te kunnen overleven zal het team op pad moeten naar een andere onderzoeksfaciliteit, Roebuck 641. Opstijgen is immers geen optie vanwege het drukverschil! Om daar te komen, zullen ze echter wel een paar kilometer moeten verplaatsen onder water… waar ze ontdekken dat het geen aardbeving was dat hun tijdelijke onderkomen met de grond gelijk heeft gemaakt! En lang wordt je aan het lijntje gehouden over de mysterieuze schepsels die de aanval hebben ingezet.

Cast

Regisseur William Eubank (The Signal, Love) wist de welbekende actrice Kirsten Stewart (Twilight SagaSnow White and the Huntsman) te strikken voor de hoofdrol van de moedige, maar enigszins koppige Norah Price in Underwater. De kapitein, Lucien, van onderwaterstation The Kepler wordt gespeeld door niemand minder dan Vincent Cassel, ook wel bekend van Black Swan en A Dangerous Method. Last but not least, T.J. Miller (Deadpool 2Silicon Valley) die zijn acteerdebuut maakte met televisieserie Carpoolers vertolkt de rol van de hilarische Paul Abel. Een flinke cast, maar wel met een grote handicap: het script! Die biedt namelijk niet veel ruimte voor goed acteerwerk en een fijne interactie tussen de onderlinge personages, die dan ook heel vlak blijven.

Ga direct naar Underwater op BOL.com.


Recensie over Underwater

Underwater is een film waarbij je soms vergeet te ademen, zo spannend. De suspensemomenten maken de film echt tot wat-ie is. De special effects zijn goed en geloofwaardig, maar helaas laat het script te wensen over: de personages blijven vlak en onpersoonlijk, waardoor je geen band met ze krijgt. Er is een groot gebrek aan dialogen, waardoor die super spannende Alien-achtige spanningsmomenten worden onderbroken met stilte. Niet echt een briljante combinatie!

Score: 6


Informatie

Titel: Underwater
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
Tijdsduur: 95 minuten
Genre: science fiction.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.