logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Uncharted

De film Uncharted is gebaseerd op een van de succesvolste en best gewaardeerde gameseries aller tijden. Ook de niet-gamers kunnen nu kennismaken met Nathan en Sully. De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Holland en Mark Wahlberg. Vanaf 16 mei koop of kijk je Uncharted via je favoriete streamingdienst, zoals Pathe Thuis, Google Film of Apple Video.

Fortune favors the bold.

Films koop je online bij:

Over Uncharted

In Uncharted maken nu ook filmkijkers kennis met de jonge, handige schatzoeker Nathan Drake (Tom Holland) tijdens het eerste avontuur met zijn partner Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg). Hierin komt vooral de geschiedenis van Nathan naar voren, waarbij het verlies van zijn broer een grote rol speelt. Let trouiwens goed op in de film, je zult allerlei verwijzingen zien naar vaardigheden die later in de film ineens weer naar voren komen! In dit spectaculaire actie-avontuur maken zij een gevaarlijke reis om de wereld op zoek naar ‘de grootste schat die nooit is gevonden’ en komen zo tegelijkertijd op het spoor van Nathans vermiste broer. Daarbij komen ze een paar oude bekenden tegen, die hen het leven behoorlijk zuur maken.

Bekijk de trailer

Spektakelstuk

Uncharted is een echt spektakelstuk te noemen. Het is een visueel heel aantrekkelijk actie-avontuur, dat je eigenlijk in de bioscoop had moeten zien. De locaties zijn fabelachtig, de omgevingen tot in de puntjes vormgegeven en ook op de special effects is geen dollar bezuinigd. Het is een echte actiefilm volgens het boekje, om het maar eens oneerbiedig te zeggen. Niet origineel (zeker niet als je de games kent), maar daardoor niet minder interessant of boeiend. verwacht hier geen spannende of diepgaande plots, maar wel een paar verrassende twists, als ons dynamische duo de voetstappen van ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan naloopt om een legendarische schat op te duikelen.

Dromen over de toekomst

Tom Holland speelt in deze film de hoofdrol als Nathan Drake. Nathan werkt momenteel achter de bar in een cocktailbar om de meest fancy drankjes in te schenken. Daarnaast berooft hij zijn gasten van diens kostbaarheden als hij dat kan – hij heeft een vingervlugheid waar je alleen maar van kunt dromen. Daarnaast zorgt hij goed voor zichzelf, dat zie je ook wel aan het jongensachtige figuur af. Hij is volledig afgetraind en weet zijn weg als freerunner feilloos te vinden, wat een paar spectaculaire momenten oplevert. Zijn droom? De schat van Magelaen op te duikelen, waar hij in zijn jonge jaren met zijn broer over heeft gedroomd.

Kansen grijpen

Die schat komt ineens binnen bereik wanneer Sully Sullivan (Mark Wahlberg) op zijn pad komt. Hij is ook op zoek naar de schat en blijkt ook Nathans broer te hebben gekend. Hij komt met een soort Ocean’s 11-achtige belofte, waardoor de twee gaan samenwerken. Al snel komen ze in aanraking met de goudjager Chloe (Sophia Ali), de ijskoude vechtsportstrijder Braddock (Tati Gabrielle) en de vlotte schurk Moncada (Antonio Banderas), die hier glorieus profiteerd van zijn Spaanse achtergrond.

Bekijk de nieuwe trailer van Uncharted:

Bekijk deze film op: Netflix | Prime Video | Disney+ | Pathe Thuis


Recensie over Uncharted

Uncharted is gebaseerd op de alom bekende videogames. Dat hebben weeerder gezien in titels als Mortal Kombat en Tomb Raider, met wisselend resultaat. In Uncharted is dat vrij goed gelukt: de film ziet er spektaculair uit, met spannende actiescènes, fraaie locaties en een geschiedenis die zeker tot de verbeelding spreekt. Het is een actiefilm volgens het boekje, wat in dit geval een echte spektakelfilm heeft opgeleverd met actie, spanning en een paar vlotte plottwists, aan elkaar geplakt met een aangename dosis humor.

Score: 8


Informatie

Titel: Uncharted
Uitgever: Sony Pictures
Tijdsduur: 113 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. helma avatar
  helma

  Spannenddddd

 2. diana van os avatar
  diana van os

  lijkt me een hele mooie film ik doe heel graag mee

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe heel graag mee

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.