logo-liggend-wit-donkerblauw

Binnenkort in de bioscoop: Unami, de smaak van geluk


Vanaf 1 juni kun je in de bioscoop genieten van de culinaire film Umami. Hierin ontdekt chefkok Gabriel Carvin dat succes ook niet alles is: hoe kun je nu ongelukkig zijn als je een derde Michelinster krijgt uitgereikt?

Over de film Unami, de smaak van geluk

Gabriel Carvin, gespeeld door Gérard Depardieu, ontvangt als de leidende chef-kok van Frankrijk zijn derde Michelin ster. Waar andere chef-koks uitzinnig blij zouden zijn, is Gabriel na de winst diep ongelukkig. Uit wanhoop wendt Gabriel zich tot hypnose, waardoor hij zich een verlies van een culinaire wedstrijd van jaren geleden ineens weer herinnert. Dat is voor hem reden om op zoek naar geluk, zichzelf en de bijzondere smaak van umami. Umami is een smakelijke en culinaire zoektocht.

Bekijk de trailer van Unami

Umami

Umami is afkomstig van het Japanse woord umai ‘heerlijk’. Het is de vijfde basissmaak naast zoet, zuur, zout en bitter en wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke smaakversterker in de Aziatische keuken. Het idee voor de film Umami werd bij de regisseur Slony Sow geboren toen hij tijdens een etentje met vrienden in discussie raakte over de definitie van umami. Het was een opmerkelijke discussie waarbij niemand het met elkaar eens leek te kunnen worden. Zelfs een verstrooide chef worstelde met de ware betekenis van umami. De innerlijke strijd die deze chef leek te hebben deed Sow aan Gérard Depardieu denken, want wie anders zou de kwelling en behoefte naar de smaak van geluk beter kunnen vertolken dan hij.

Gérard Depardieu

Acteur Gérard Depardieu debuteerde in 1967 en was te zien in maar liefst 170 films. Met zijn rol in Les Valseuses (1974) brak hij definitief door. Voor Greencard (1990) ontving hij een Golden Globe. Een jaar later ontving hij een Oscar voor Beste Acteur voor Cyrano de Bergerac (1991). Internationaal werd Gérard Depardieu onder andere bekend door zijn rol als Obélix in Astérix-speelfilms, Le Dernier Métro, Hamlet en Life of Pi.

Slony Sow

Regisseur Slony Sow is een Franse regisseur, screenwriter, producer en voormalig acteur. Drie jaar lang bestudeerde hij Stanislavsky’s acteermethode voordat hij gastrollen ging vertolken in verschillende televisiekomedies en films. Hij regisseerde 12 korte films en verschillende televisie series. In 2011 werd de film Grenouille d’Hiver (Winter Frog) met in de hoofdrol Gérard Depardieu geselecteerd voor het Cannes International Film Festival. De veelgeprezen film werd vertoond op meer dan 350 internationale film festivals en werd bekroond met 37 awards. In 2015 regisseerde en produceerde Sow de film Parisienne, dat werd geselecteerd voor tien internationale festivals en twee awards ontving.

Meer informatie

Speelduur: 91 min.
Land: Frankrijk, Japan
Taal: Frans, Japans en Engels
Genre: Drama, Komedie
Regie: Slony Sow
Cast: Gérard Depardieu, Pierre Richard, Kyôzô Nagatsuka
Releasedatum: 1-06-2023
Distributeur: J&J Films in samenwerking met M&N Film Distribution

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.