logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

UltraBoard 940 Compact Keyboard zorgt meteen voor een betere ergonomie achter de computer

ultraboard 940

In onze huidige samenleving draait alles om techniek en de computer. Probeer maar eens werk te vinden waar je geen of weinig gebruik hoeft te maken van een computer – naast de oude ambachten zal het knap lastig worden. Bovendien verwacht men dat je overal gebruik kunt maken van die moderne technieken: dankzij tablets en smartphones ben je toch overal bereikbaar? Nou – dan kun je ook overal werken!

Persoonlijke noot

Helaas weet ik uit ervaring dat dit volledig tegen je kan werken. Als slechtziende ben ik daarbij natuurlijk wel de uitzondering op de regel: door mijn handicap moet ik dichter op een beeldscherm zitten. Helaas zitten die dingen best goed vast op hun voet, en de hele dag een scherm vasthouden is ook geen optie. Mijn onbewuste oplossing? Juist: voorover buiten, om met mijn snufferd dichter op de monitor te hangen. En dat kruipt je in de nek, schouders, armen, polsen, ellebogen… tot je op een dag niet eens meer een potje jam kunt opendraaien. En dan is het mooi te laat! Voorkomen is dus beter dan genezen. Goed naar je werkplek kijken is het devies.

Toetsenbord en muis

Als je nu naar onder kijkt, zie je een standaard keyboard, waarbij er (waarschijnlijk) aan de rechterkant een muis ligt. Als je veel gebruik maakt van een muis, zul je het toetsenbord vaak een stuk naar links schuiven – zeker als je niet veel hoeft te typen. Waarom? Omdat je lichaam zelf al doorheeft dat het een heel onnatuurlijke houding is, om je arm zo ver naar rechts te moeten strekken! Kijk je dan weer kritisch naar je toetsenbord, dan zie je waarschijnlijk al meteen een stukje toetsenbord dat je zonder problemen kunt missen: het numerieke deel, waarbij je twijfelt over de pijltjestoetsen en het blikje ins/del/home/end/page up/page down. Dat zou je al snel een centimeter of 20-30 besparen! BakkerElkhuizen heeft hier een geweldige oplossing voor: het UltraBoard 940 Compact Keyboard. Een toetsenbord met een normaal formaat toetsen, dat je gewoon via een USB-kabel aan je computer koppelt. En via bluetooth aan maar liefst vijf verschillende apparaten kunt koppelen. Je laptop, bijvoorbeeld, maar ook je tablet, gameconsole en zelfs een smartphone behoren tot de mogelijkheden. Met een enkele druk op een knop wissel je tussen de verschillende apparaten. Hoe cool is dat?

Werken waar je maar wilt

Het compacte formaat heeft niet alleen het voordeel dat je een stuk ergonomischer werkt – het maakt het ook mogelijk om je toetsenbord in je tas mee te nemen naar – waar dan ook. Het toetsenbord is bijvoorbeeld maar 19mm dun! De inklapbare pootjes maken het nog een stukje ergonomischer, hoewel ik ze wat fragiel vind aanvoelen. Zo kun je snel en eenvoudig gebruik maken van je tablet of smartphone om documenten op te stellen, mails te versturen of teksten te schrijven. Op een ergonomisch verantwoord toetsenbord. Let daarbij wel op de manier waarop je de tablet of smartphone voor je neerlegt, natuurlijk, want voorover gebogen boven een tafel is ook geen pretje voor je lichaam…

Wat maakt een UltraBoard 940 zo innovatief?

Laptopgebruikers maken steeds vaker gebruik van compacte toetsenborden. Een toetsenbord moet los van het beeldscherm gebruikt worden. Het is zelfs in wettelijke Arborichtlijnen vastgelegd dat beeldscherm en toetsenbord niet aan elkaar vast mogen zitten. Maar het UltraBoard 940 is ook geschikt voor desktop-gebruikers. Daarnaast zijn de toetsaanslag en de kleur van het toetsenbord van belang. De toetsen van het UltraBoard kennen een lichte laptopaanslag. En de donkere letters op een lichte achtergrond vergemakkelijken het lezen.


Ga direct naar Ultraboard 940 op BOL.com.

Recensie over Ultraboard 940

Een toetsenbord zoals dat ooit bedoeld is. Door het weglaten van het numerieke deel van je keyboard heb je meteen een stuk ergonomischere werkplek – en dat is tegenwoordig wel nodig. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verbinding te maken met wel vijf verschillende bluetooth apparaten, en dat schept meer dan genoeg mogelijkheden. Het bord is lekker compact, licht en typt heerlijk. De pootjes zijn niet zo stevig, dat is wel een minpunt aan het ontwerp. Pluspunt is weer de USB-hub, waarbij je twee USB-poorten op het keyboard terug kunt vinden.

Score: 8


Informatie

Ultraboard 940
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 90 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.