logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Ultimate Ears Wonderboom 3


Voor ons staat de compacte Ultimate Ears Wonderboom 3: een krachtige en vooral draagbare Bluetooth-luidspreker, met genoeg power in huis om je onderweg en thuis van muziek te voorzien. Dankzij het compacte, ronde formaat en robuuste afwerking kun je hem makkelijk in een tas steken en overal mee naartoe nemen.

Vormgeving

De UE Wonderboom 3 ziet er een beetje uit als een forse handgranaat – waarschijnlijk is dat niet toevallig en is ook de productnaam daarop gebaseerd. De ronde vorm met het ronde lintje aan de bovenkant maken in ieder geval indruk. Deze bluetooth speaker is aan de boven- en onderzijde voorzien van een rubberlaag, waardoor trillingen worden geminimaliseerd wanneer je hem neerzet en hij geen krassen achterlaat. Rondom vind je een synthetisch stof, wat hem een zachter uiterlijk geeft.

Robuust pakketje

Hij heeft een IP67-classificatie, wat betekent dat hij stof- en waterbestendig is. Genoeg om onderdompeling in een meter water aan te kunnen. Je kunt hem dus onbezorgd buiten gebruiken (op de onderkant vind je een “Buiten Boost”-knop, die het geluid versterkt). Daarnaast zou hij volgens UE een val van anderhalve meter zonder problemen kunnen doorstaan. Op de voorkant vind je bijzonder grote volumeknoppen, waarvan je enkel het midden kunt indrukken. Bovenop vind je de pauzeknop, een aan/uitknop en een bluetoothschakelaar. Op de achterkant vind je een stoffen lusje en een rubber afdichting waar je het micro-USB oplaadpunt vind. Vooral door de scherpe kleurcombinaties en de oversized volumeknoppen krijgt deze speaker zijn eigentijdse karakter.

Het geluid

De UE Wonderboom 3 levert een explosief krachtig geluid (sorry voor die woordspeling, ‘explosief’ past eigenlijk niet helemaal bij het geluid, dat helemaal niet zo baszwaar is dan je zou denken). De bluetooth speaker beschikt over twee actieve drivers en twee passieve radiatoren, waardoor je een prima bereik voor je kiezen krijgt. De nadruk ligt misschien wat meer op de lage tonen, maar wanneer je hem wat harder zet, is het geluid heel prettig in evenwicht. De Buiten Boost-functie haalt weer een deel van de bas weg en versterkt de midden- en hoge tonen. Indien gewenst kun je hem koppelen met een tweede Wonderboom 3, waarna je kunt genieten van stereo geluid. De Wonderboom is overigens niet te koppelen met de Ultimate-Ears-app, waarin je instellingen kunt aanpassen. What you hear is what you get!

Ultimate Ears Wonderboom 3-specificaties

Er is veel waar u rekening mee moet houden als u naar de Ultimate Ears WONDERBOOM 3 kijkt, dus voor uw gemak hebben we een volledig specificatieblad samengesteld.

Ultieme Ears Wonderboom 3
Afmetingen95,3 mm x 95,3 mm x 104 mm
Gewicht420g
IP-certificeringIP67
Draadloze audioverbindingBluetooth
BedieningFysieke knoppen
Batterijduur14 uur
Oplaadtijd2,6 uur
AansluitingMicro USB
Prijs99,99 euro

Ga direct naar Ultimate Ears Wonderboom 3 op BOL.com.

Recensie over Ultimate Ears Wonderboom 3

De Ultimate Ears Wonderboom 3 is een solide, draagbare speaker met een flink volume en een heel prettig geluid. Dit geluidsbeeld is niet instelbaar via de Ultimate-Ears-app. De speaker is robuust afgewerkt: IP67 stof- en waterdicht, met een valbestendigheid tot 1,5 meter. De geluidskwaliteit doet niet af aan het eigenwijze uiterlijk. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een micro-USB-aansluiting voor het opladen, waardoor je misschien een extra kabel moet meenemen als je op pad gaat. De speaker heeft een flink volume in huis, waardoor je een redelijke ruimte van muziek kunt voorzien (met twee Wonderboom 3’s zelfs in stereo). De Outdoor Boost-modus past het geluid aan voor gebruik buitenshuis. Daarmee is de Wonderboom 3 een geweldige optie maken voor iedereen die een draagbare Bluetooth-luidspreker wil, zonder poespas of in te boeten op geluidskwaliteit.

Score: 8


Informatie

Ultimate Ears Wonderboom 3
Adviesprijs: 99.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.