Boek recensie: Het ultieme tostiboek, Jasper Kool


het ultieme tostiboekHet Ultieme Tostiboek is nog al een claim om voor op de kaft te zetten, maar ze komen wel heel dicht in de buurt. In dit boek staan namelijk meer dan 100 tostirecepten en recepten voor sauzen en dips, zodat je thuis zonder problemen aan de slag kunt met het grillen van die overheerlijke lekkernij. Voor de lunch, voor bij een soepje, als tussendoortje, als je ’s avonds laat thuiskomt van het stappen… zelfs als ontbijt gaan ze er in als koek!

Variatie

Het ultieme aan dit tostiboek is wel dat de recepten ook echt heel erg gevarieerd zijn. Ja, natuurlijk stop je alles tussen twee sneetjes brood en leg je ‘m in de gril, in de pan of in de oven, maar wat je er tussen doet maakt het verschil. En dat wisselt heel vaak. Ik had er bijvoorbeeld nog niet aan gedacht om er spruitjes tussen te doen, maar met spek en een goede kaas zou het best wel kunnen werken. Nu nog mijn kinderen zo gek zien te krijgen dat ze een hapje proeven! Maar zo staan er meer creatieve vondsten in die de tosti’s niet alleen heel creatief maken, maar soms ook juist heel toegankelijk. Dan wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van jam of een saus als extra elementje in je tosti.

Beeldend

Het fijne aan Het Ultieme Tostiboek is bovendien dat het rijk voorzien is van fotomateriaal – maar jammer genoeg niet bij iedere tosti. Soms wil je gewoon even zien hoe het resultaat er uit kan komen zien voor je het gaat uitproberen. Aan de andere kant – wat kan er mis gaan met een tosti? Niet heel veel, toch? Op zijn hoogst zou je een paar verbeterpunten kunnen aanbrengen, maar dat nodigt alleen maar uit voor een nieuwe tosti-sessie. Zeker geen straf!

Conclusie over Het ultieme tostiboek

Het ultieme tostiboek Jasper Kool is samen met Sam Holtus en Wibe Smulders eigenaar van Happy Tosti, een restaurantketen die vooral draait om tosti’s. Goed detail is dat ruim de helft van hun medewerkers een handicap heeft, in alle soorten en maten. Goed bezig, Jasper! Maar dat doet natuurlijk niet af aan dit kookboek, dat misschien nog niet helemaal Het Ultieme Tostiboek is, maar akelig dicht in de buurt komt. Met meer dan 100 verrassende recepten in de categorie Klassiek, Trendym, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet.

Door: Score: Het ultieme tostiboek krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Het ultieme tostiboek,
Carrera, 208 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789048840182. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Het ultieme tostiboek op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.