logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is de nieuwe ultieme eyecatcher in je keuken


De keuken is in je huis een belangrijke ruimte. In ons geval leven we er praktisch, en wordt de kamer eigenlijk alleen ’s avonds gebruikt om tv te kijken. Maar vaak is het zo dat je er binnenkomt als je via de achterdeur binnenkomt. Hoe dan ook: het geeft voor een groot deel weer wat en wie je bent. En weet je wat er altijd staat? Een prullenbak! Zo’n groot element in je keuken kun je in een hoekje wegstoppen, maar je kunt er ook voor zorgen dat-ie gezien mag worden. Bekijk onze vijf manieren om een statement te maken met je prullenbak.

1 De klassieker

Ik denk dat je de Touch Bin van Brabantia wel als een echte klassieker mag zien. De metalen bakken zijn afgewerkt met een vetvrije laag, zodat je geen vingerafdrukken ziet. Met een eenvoudige druk op het deksel wordt deze soepel geopend en kun je hem ook weer dichtduwen. Makkelijk en praktisch! De prullenbak heeft een uitneembare kunststof bak, zodat je de vuilniszak makkelijk kunt verwijderen en de prullenbak even kunt laten luchten. Met een inhoud vanaf 30 liter is het genoeg voor al je huisvuil of plasticafval. Omdat 30 liter best groot is, en je afval dus een tijdlang in de prullenbak zal zitten, kun je dit item gebruiken voor een frisse geur in je prullenbak. Wil je afval scheiden? Er zijn ovale modellen verkrijgbaar van de Touch Bin met twee vakken!

2 Afval scheiden

Wil je een nieuwe prullenbak kopen? Let dan op het scheiden van je afval. Je kunt er namelijk prima rekening mee houden als je een nieuw exemplaar koopt. De Brabantia Bo bijvoorbeeld kun je kopen met 1 bak, maar je kunt hem ook laten onderverdelen in 2 of 3 elementen. In dat geval is de inhoud wel wat kleiner (ca. 11 liter), maar dat is genoeg voor in de keuken. Vaak is het ook veel efficiënter voor je kliko om er kleine zakjes in te doen dan grote afvakzakken. Lees hier hoe je afval kunt scheiden in jouw gemeente.De Bo is rechthoekig en laat zich daarom goed plaatsen op de kopse kant van een keukeneiland. Hij gaat soepel omhoog met het voetpedaal en zakt na gebruik zachtjes dicht. De Bo is ook verkrijgbaar op pootjes, dan is het een touch bin – eentje die je met een druk op het deksel opent en sluit.

3 Stoer en compact

Voor een strakke keuken kun je kijken naar de FlatBack+pedaalemmers. Ze hebben een rechte achterkant en een heel stoere uitstraling. Je kunt ze krijgen in een variant van 30 en 40 liter. Naast de kleuren wit, rood en mat rvs zijn ze ook in stoere natuurlijke kleuren, zoals mineraalgrijs, betongrijs en zandkleur. De FlatBack+pedaalemmers openen bij de lichtste aanraking van je voet, en het slim ontworpen scharnier voorkomt dat het deksel de muur raakt. Alle pedaalemmers sluiten fluisterstil en hebben een zachte handgreep om ze makkelijk mee te verplaatsen. Afvalzakken verwisselen is net zo simpel: zet de binnenemmer vast in de hoge stand en hopla. Opgeruimd staat netjes dus, met de FlatBack+ pedaalemmers.

4 Klein en compact

Het GFT-afval is altijd een dingetje. Die wil je niet te lang laten staan vanwege de geurtjes. Bovendien is het prettig als je altijd een afvalbakje bij de hand hebt tijdens het bereiden van je eten! De Sort & Go heeft een inhoud van 6 liter en kan dus gewoon op je aanrecht staan. Het bakje heeft een handvat zodat je hem eenvoudig kunt meenemen naar de container en krijgt zelfs een handige optie meegeleverd waarbij je hem kunt ophangen. Dat bespaart je weer wat ruimte op het aanrechtblad, maar is niet zo praktisch als je bovenkastjes hebt.

5 Uit het oog

Vind je prullenbakken echt wanstaltige apparaten en wil je er absoluut geen in het zicht hebben? Of heb je een heel kleine keuken waarbij je simpelweg geen ruimte hebt voor een prullenbak? Dan is het een optie om een tweetal prullenbakken in je keukenkastje te bevestigen. Het neemt wel een deel van je kastje in, maar niet helemaal: er is nog meer dan genoeg ruimte voor bijvoorbeeld je afwasproducten. De bakjes hebben een inhoud van 16 liter, wat je een paar dagen de tijd geeft op ze te vullen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.