logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo maak je de ultieme badkamer


Badkamers zijn een belangrijk onderdeel in je huis, hoewel je er niet bizar veel tijd in doorbrengt. Je dagelijkse douche, even tanden poetsen, haren kammen en scheren, dan heb je het meestal wel gehad. Al met al zul je zo’n 30-45 per dag in de badkamer vertoeven. Toch is het belangrijk dat je nadenkt over de inrichting van de badkamer. Een slim ingerichte ruimte zal je veel plezier opleveren.

Meubilair

Er staat altijd minstens één meubelstuk in de badkamer. Het badkamermeubel! Hier poets je je tanden, scheer je jezelf en style je je kapsel in de meest hippe vormen. Soms heb je het rijk voor je alleen, maar in de ochtendspits kun je ‘m ook wel eens moeten delen. Hier pas je de praktische aspecten van het badkamermeubel op aan. Heb je een kleine wasbak nodig, of juist een brede, zodat je met z’n tweetjes tegelijk aan de slag kunt? Let wel dat je alle benodigde spullen kwijt kunt. Een bekertje water voor na het tanden poetsen, je borstel, scheerspullen, deodorant… het moet allemaal een plekje krijgen. Sommige items kun je in een kastje onder de wasbak bewaren, zoals handdoeken en deodorant. Voor andere items is het wel handig als ze binnen handbereik liggen, zoals een tandenborstel of de waterbeker. Ga altijd voor een kastje onder je wasbak: het is anders loze ruimte. Een kastje op pootjes of een zwevend kastje voorkomt dat je je tenen stoot.

Douchen

Zo kun je kijken naar het fenomeen douchen. Dat is iets dat je dagelijks doet, De een doet het steevast ‘s ochtends als je opstaat, anderen juist ‘s avonds, na het sporten. Deurtje open, in de douchebak stappen, deurtje dicht. Ventilator aan voor het afvoeren van de vochtige dampen… snel wegspringen voor de eerste koude stralen… er komen stiekem heel wat handelingen kijken voor je goed en wel aan de slag kunt. Daarnaast heeft een douchecabine twee nadelen: het is een crime om schoon te maken – al die hoekjes, scharnieren en onderdelen! Daarnaast gebeuren er best veel ongelukken op het moment dat je uit de douchebak stapt, op de tegelvloer. Door je natte voeten wil je daar nog wel eens uitglijden.

Open douche

Het probleem is simpel, de oplossing laat niet lang op zich wachten: een inloopdouche is het antwoord! Je staat op de normale badkamertegels, die netjes doorlopen. Je hebt natuurlijk wel een watertoevoer en een afvoerputje nodig, maar verder hoef je alleen een douchewand te plaatsen en je bent klaar! En douchewandenzijn er in alle soorten en maten. Het voordeel is bovendien dat je badkamer er geweldig clean en opgeruimd uitziet. Een wand van helder glas geeft openheid en ruimte, een wand van melkwit glas geeft weer een stukje privacy en geborgenheid. En heb je wel een bad maar geen douche? Met een kortere douchewand tover je ‘m om tot multifunctionele douchecabine.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.