logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Uitnodiging: Ridderfeest


vaandel hiep hiep hoera

Stoere ridders horen ook een stoere uitnodiging te krijgen! Wat dacht je van een schild of een zwaard? Lees snel verder.

Uitnodiging 1
Grootse uitnodiging op een vaandel!
Knip uit wit stevig papier de vorm van een vaandel. Maak aan de bovenkant links en rechts 2 strookjes vast zodat je er een (halve) sateprikker doorheen kan steken. Maak van gekleurd papier een mooi schild voor op het vaandel. Eventueel kan je nog een tekst toevoegen, bijvoorbeeld de naam en leeftijd van de jarige. Op de achterkant schrijf je dan de uitnodiging.

Uitnodiging 2
Wat is een ridder zonder zijn zwaard?
Maak van stevig karton een zwaardvorm. Beplak het handvat met goudkleurig papier. Het zwaard zelf wordt met grijs papier beplakt. Teken hier en daar nog wat details op het handvat. Schrijf de uitnodiging op het zwaard of hang een envelope aan het handvat met daarin de uitnodiging op een briefje.

Uitnodiging 3
Het schild van de ridder is zijn beste verdediging!
Teken op zilverkleurig karton een schild en knip het uit. Zoek op internet een voorbeeldje van een schild en beplak of teken de voorkant van het schild zoals je wilt. Schrijf de uitnodiging met sierlijke zwarte letters op de achterkant van het schild.

uitnodiging kasteel

Uitnodiging 4
Ridders kom en verdedig het kasteel!
Maak van een grijs A5 papiertje een kasteel. Als de linker en rechterkant van het kasteel opengevouwen wordt, kan de ridder de uitnodiging lezen. Teken bakstenen op het kasteel en zorg voor een leuke uitnodigingstekst met stoere ridderletters!

Voorbeeld van een tekst
Hallo ridder (naam),

Op (dag en datum) geef ik een feest voor ridders (en jonkvrouwen). Want ik word (leeftijd) jaar. Het ridderfeest begint om (begintijd). Nadat we alle opdrachten voltooid hebben krijgen we een ridderlijk maal. Om (eindtijd) word je door de vorst en vorstin weer thuis gebracht.

Groetjes Ridder (naam jarige)

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.