logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Uitnodiging: Prinsessen


prinsessenschoen-200x144

Meisjes en prinsessen, altijd goed! Helemaal geweldig om voor een prinsessenfeest ook een echte prinsessen-uitnodiging te krijgen natuurlijk! Lees verder voor een aantal suggesties.

Uitnodiging 1
Een toverstafje als uitnodiging!

Neem een dikke sateprikker en omwikkel die met aluminiumfolie. Bind een mooi lint aan de bovenkant van de staf. Nu nog een mooie ster. Knip deze uit gekleurd papier. Met een glitterpen schrijf je de uitnodiging op de ster. Hier en daar wat extra glitters plakken en de ster kan aan de staf vast gemaakt worden.

Uitnodiging 2
Een kroontje voor iedere prinses!
Maak van stevig papier (roze, zilver) een kroontje. Versier (samen met je kind) het kroontje met glitters, pailletten  etc. Aan de achterkant schrijft je de uitnodiging in prinsessenstijl!

Uitnodiging 3
Wat is een prinses zonder spiegel?
Maak een handspiegel als uitnodiging! Knip uit stevig karton de vorm van een handspiegel. Knip een cirkel voor de spiegel en vouw er aluminuimfolie omheen. Plak de spiegel op het karton en schrijf de uitnodigingstekst op de achterkant van de handspiegel.

Uitnodiging 4
Een prinsessenmuiltje of kasteel doet het ook goed als uitnodiging!
Knip een kaartje in de vorm van een muiltje of kasteel. Versier het hier en daar met glitters. Op de achterkant of binnenkant als je een dubbele kaart maakt, komt de uitnodigingstekst.

Uitnodiging 5
Post vanuit het Paleis!

Neem een vel papier in prinsessenstijl (glitters, roze) of kleur het zelf in stijl. Op het papier schrijf je de uitnodiging voor het feestje. Als je de uitnodiging opgerold hebt, knoop je er een mooi lintje omheen. Je kan de rol nog in een kokertje doen eventueel met wat glitter of confetti. Als dat geen superuitnodiging is!

Voorbeeld van een tekst 1
Lieve Prinses (naam),|

Aanstaande (dag en datum) hoor je om (begintijd) trompetgeschal! De jarige Prinses (naam jarige) wordt (leeftijd) jaar en geeft die dag een feest. Als je zelf een mooie prinsessenjurk hebt mag je die mee nemen. Jullie worden tijdens het feest omgetoverd tot echte prinsessen. Waarna een koninklijk diner volgt. Om (eindtijd) slaat de klok en worden alle prinsessen thuis gebracht.

Kom je ook?

Hoogachtend,
Prinses (naam jarige)
(adres en telefoonnummer)

Voorbeeld van een tekst 2
Lieve Prinses (naam)

Er was eens een Prinses (naam jarige) die (leeftijd) jaar werd. De koning en koningin wilden haar verassen met een feestje op (dag en datum). Om (begintijd) worden alle prinsessen verwacht op het Paleis: (adres). Doe je mooiste prinsessenkleren aan en kom gezellig feest vieren. Na het koninklijk diner worden alle prinsessen door de koning en koningin thuisgebracht.

Hoogachtend,
Koning en Koningin (achternaam)
vader en moeder van Prinses (naam jarige)
(telefoonnummer) 

Voorbeeld van een tekst 3
Hoi (naam),

Spiegeltje spiegeltje aan de wand….. Welke prinses is het mooiste van het land?
Op (dag en datum) geef ik een prinsessenfeestje. Kom je ook? Het begint om (begintijd) en om (eindtijd) wordt je met een volle buik thuis gebracht.

Groetjes van Prinses (naam jarige)
(adres en telefoonnummer) 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.