logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Uitnodiging: Piratenfeest


piratenfeest

Piratenfeestje? Als je het helemaal in stijl wilt doen is flessenpost natuurlijk super! Maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Uitnodiging 1
Vanuit een piraten-eiland is een uitnodiging aangespoeld!
Neem een 0,3l flesje en doe daar zand in. Print een leuk piraatje en kleur hem samen met je kind in. Je kunt er nog een piratenvlag op de fles bij plakken en de sfeer is gezet. Nu de uitnodiging nog! Extra leuk is het om hem op oud uitziend papier te zetten. Dit doe je door met een (natgemaakt) theezakje het papier in te wrijven. De randen kan je hier en daar scheuren of heel voorzichtig schroeien met een brandend kaarsje.

Uitnodiging 2
Op jacht naar de schat?
Een schatkaart is ook heel leuk als uitnodiging, vooral voor wat oudere kinderen. Maak het papier oud met een theezakje en stippel een route uit naar de schat. Teken hier en daar wat herkenningspunten zoals een boom of een meertje. Op de achterkant schrijf je de uitnodiging in echte zwierige piratenletters!

Voorbeeld van een tekst
Ahoy piraat (naam)!

Gister heb ik een/deze schatkaart gevonden. Ik denk dat we daarmee de schitterende schat van Kapitein Haak kunnen vinden. Wil jij me helpen zoeken? De bende piraten komt bij elkaar op (dag en datum). We gaan op jacht om (begintijd). Ik hoop dat we de buit vinden! Om (eindtijd)  brengen we je weer naar je eigen kamp terug.

Tot dan, maatje!

Piraat (naam jarige)
(adres en telefoonnummer) 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.