logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Uitgerust opstaan op een Simba matras


Slapen is heel erg belangrijk. Dat hoeft niemand je nog uit te leggen. En hoewel het aanbevolen nachtje rust van acht uur misschien een tikje hoog gegrepen lijkt, voel je meteen het verschil als het je een paar keer lukt te bereiken. Je hoofd wordt rustiger en leger, je voelt je gewoon uitgeruster. Maar aan de andere kant: als je op een slechte ondergrond slaapt, zal er van een ‘goede’ nachtrust ook weinig sprake zijn. Het begint allemaal bij de bodem: het matras! Zeker als je overdag onder spanning staat (en ja, ook kantoorwerk kan knap inspannend zijn, zeker als je vaak dezelfde bewegingen of houdingen aanneemt). Maar welk matras moet je kiezen? Hard, zacht, foam, pocketveren? Bij Simba matras hebben ze het perfecte antwoord. Ze zijn namelijk jaren lang bezig geweest met het ontwikkelen van hét perfecte matras. One matrass to rule them all. En is dat gelukt? We namen de proef op de som.

Bestellen

Als je op de website van Simba matras kijkt, valt je één ding op. Er valt knap weinig te kiezen uitgezonderd een breed scala aan maten. De keuze is dan ook zo gemaakt: onze twee boxspringmatrassen worden opgemeten en vervangen door één groot exemplaar. Mijn zachte matras en het harde matras van mijn vrouw gaan plaats maken voor één groot matras. Dat het beste uit beide werelden biedt, aldus Simba matras. Twee dagen later al wordt het pakket bezorgd. Het matras is heel knap verpakt in een doos van 50×50 centimeter en is ongeveer een meter lang. Dankzij een speciale oproltechniek en een vacuumverpakking past het allemaal perfect. Dat maakt het matras goed hanteerbaar, hoewel de pakketbezorger niet zo blij was met het gewicht van 36 kilogram. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Hopelijk heeft ook hij een goed matras op zijn bed liggen…

Installeren

Het uitpakken is dankzij het compacte formaat ook heel eenvoudig. De oude matrassen worden van het bed gehaald. Je legt het matras op zijn plek neer en snijd het plastic los met het meegeleverde mesje, dat zich nog het beste laat opschrijven als een tapijtsnijder. Deze heeft aan de onderkant ook een beschermer, zodat je niet in het matras kunt snijden. Eenmaal opengesneden rolt het matras snel uit. Even op zijn plek leggen, en volgens de meegeleverde instructies moet het matras een paar uur wennen aan zijn nieuwe omgeving. Drie tot zes uur, om precies te zijn. En ja hoor: in die tijd zien we het bovendek van het matras van ietwat bobbelig naar mooi strak gaan. Het matras voelt zich blijkbaar helemaal op zijn gemak op zijn nieuwe stekje.

Techniek

Hoe kan dat, één matras voor iedereen? Tja, dat blijft natuurlijk een technisch verhaal, maar zoals je op de website kunt lezen gaat het om de combinatie tussen heel veel pocketveren, die stuk voor stuk zijn verpakt, en een combinatie tussen verschillende lagen (traag)schuim. Het resultaat is een matras dat uit vijf lagen bestaat en stevig ligt (dat merk je pas goed als je op de rand van je bed gaat zitten: de veren geven nauwelijks mee) en een zachte en comfortabele toplaag. ‘Net of je in een laagje modder ligt’, aldus mijn oudste zoon. Maar dan zonder viest te worden, gelukkig.

Het resultaat

Na het eerste nachtje slapen zijn de meningen een beetje verdeeld. Mijn vrouw is direct enthouasiast. Ze vond het heerlijk liggen, dat laagje ‘modder’. Het verschil tussen dit matras en haar vorige matras was blijkbaar niet zo groot, en het feit dat dit matras misschien nog wel iets steviger lag, vond ze meteen geweldig. Het verschil tussen mijn zachte matras en het Simba matras was een stukje groter. Een steviger matras, waar je niet direct in wegzakt is toch even wennen. Toch stond ik heel uitgerust op, lichamelijk helemaal fit en fris. Bovendien: voor iemand die telkens anders slaapt (buik, rug, zij) blijkt dit matras écht een briljante uitkomst. De stevigheid en steun die je aan dit matras ondervind is echt ongeëvenaard binnen deze prijsklasse. Even ter verduidelijking: het grootste tweepersoons matras kost nog geen duizend euro. Probeer daar maar eens twee goede boxspringmatrassen voor te krijgen! Het kleinste matras kost 449 euro. Oh ja: en hoewel dit matras is voorzien van pocketveren, en het zich blijkbaar perfect thuis voelt op een boxspringbodem, kun je hem ook zonder problemen gebruiken op een normale lattenbodem. Of pallets, houten balken en zelfs gewoon op de grond. Easy as that. Nieuwsgierig? Je mag het 100 dagen uitproberen. Niet goed, geld terug! www.simbamatras.nl

Conclusie over Simba matras

Deze unieke fabrikant laat zien dat je écht maar één matras nodig hebt. Het Simba Matras is stevig en zacht tegelijk, gevuld met pocketveren en een unieke schuimlaag. Het resultaat? Een geweldige nachtrust, waarbij het vooral opvalt dat je lichamelijk helemaal tot rust komt en vol energie opstaat. De bestelling is eenvoudig, de levering snel en adequaat. Het matras voelt stevig en degelijk aan, is netjes afgewerkt en is in alle gangbare maten verkrijgbaar. One matrass to rule them all!
Door:
Score: Simba matras krijgt 10 van de 10 punten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.