logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Nationale Archeologiedagen

Tijdens de Nationale Archeologiedagen in het weekend van 13, 14 en 15 oktober kan jij ontdekken wat er allemaal in de bodem zit en zat. Deuren die normaal gesloten waren gaan nu voor jou open en je mag ook je handen vuil maken.

Met bijna 300 activiteiten door vrijwel het gehele land kan je in de fascinerende wereld van de Archeologie stappen. Kinderen -van allerlei leeftijden- kunnen hun hart ophalen tijdens deze dagen. Skeletten, botten en schedels: misschien eng, maar eigenlijk vooral heel cool… en interessant! Help mee met het onderzoeken van botten en schedels uit de collectie van de Gemeente Vlaardingen. En neem je eigen bot mee en ontdek van welk dier het is!

Je kan zelf bodemschatten zoeken met een metaaldetector op veel plaatsen in het land bijv. op de opgravingsplek in Austerlitz waar in de tijd van Napoleon een Frans legerkamp was en nu een nieuwbouwwijk komt.

Ben jij handig met naald en draad? Dan is de workshop prehistorisch naald-binden in Tiel echt iets voor jou. Ga terug in de tijd en ontdek dat je met deze techniek oersterke spullen kan maken.
Waarschijnlijk heb je vast wel eens iets gevonden in de grond; grijp nu je kans en laat je vondsten
taxeren bij een van de (pop-up) Archeohotspots in o.a. Boxtel, Amsterdam, Bovenkarspel en De Meern.

Ben je helemaal gek van Virtual Reality? Wandel dan met een VR bril in een archeologische
restauratieruimte en reis met een lift naar de Romeinse tijd bij Archeologie Den Haag. Stap op de Hop-off-Hop-on bus van Erfgoedhuis Flevoland en bezoek de vele activiteiten die zij daar organiseren. Altijd al alles willen weten van de Romeinen? Kom dan naar het Thermenmuseum in Heerlen en laat je verwennen in de Romeinse beautysalon, proef Romeinse hapjes of maak je eigen mantelspeld.

Informatie

Nationale Archeologiedagen
Ontdek de schatkamer onder je voeten van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober
Vanaf: 13-10-2017
Tot: 15-10-2017
Tijd: Hele dag
Locatie: Door heel Nederland

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.