logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Ugly Dolls


UglyDolls neemt je mee naar de wonderlijke wereld van speelgoed en knuffels. In het begin van de film zie je de productielijn van een speelgoedfabriek, waar knuffels in elkaar worden genaaid. Meestal gaat dat perfect, maar soms gaat het ook compleet mis. En waar blijven die knuffels? Die worden verbannen naar Uglyville, waar onze helden wonen. UglyVille is een waar gekheid wordt bewonderd, abnormaal de norm is en schoonheid niet enkel van je buitenkant afhangt. En waar de inwoners dromen van een echt leven bij de mensen, om als knuffel vertroeteld te worden. Zo ook Moxy, die iedere dag weer droomt dat dit De Dag zou kunnen zijn.

Poppenwereld

In de wereld van UglyDolls is er maar één grote wens, waar ze allemaal mee zitten. Knuffel worden van een mens. Toch weet burgemeester Ox er telkens weer voor de zorgen dat het enthousiasme wat getemperd wordt – hij weet als geen ander dat er geen kans is om uit UlgyVille te ontsnappen. Tot Moxy op het idee komt om de Magische Poort, waardoor zo nu en dan nieuwe inwoners komen vallen, misschien ook wel eens de ingang kan zijn naar De Grote Wereld. Samen met haar vrienden gaat ze op onderzoek uit en kruipt door de lange buis. Daar komen ze in de fabriek terecht, waar Lou probeert poppen te tranen tot Perfecte Poppen.

Perfectionville

De arrogante Lou is heerser over PerfectionVille, waar iedere afwijking zorgt voor een lelijke afwijzing. Een iets te lange nek, grote oren of een klein vlekje? Het zorgt er meteen voor dat je als lelijk wordt betiteld. Voor hen mogen enkel perfecte poppen de overstap naar de mensenwereld maken. Moxy en haar vrienden doen dus alles wat ze kunnen om hun droom waar te maken. Zal het hen lukken om Lou en de andere perfecte poppen te overtuigen? Lees hier welke Bekende Nederlanders de Nederlandse stemmen voor Ulgy Dolls voor hun rekening nemen!

Bekijk hier de trailer van Ugly Dolls:

en kijk hier hoe de BN-ers het inspreken van de stemmen van Ugly Dolls hebben ervaren.

Ga direct naar UglyDolls op BOL.com.


Recensie over UglyDolls

Uglydolls is een bijzonder muzikale animatiefilm waarin ‘lelijke’ poppen de hoofdrol spelen. Het is natuurlijk een geweldig verhaal over hoop, acceptatie en het benadrukken van verschillen tussen mensen, waar iedereen een wijze les uit kan leren. De veelheid aan liedjes maakt het een vrolijke film, die misschien wat meer op meisjes is gericht dan op jongens, aangezien de belangrijkste karakters meisjes zijn (hoewel Lou en Ox natuurlijk jongens zijn). Het verhaal is aandoenlijk, het slot een beetje abrupt en snel afgewerkt. De muziek werkt op je heupen en de UglyDolls zijn té schattig. Gelukkig kun je ze ook kopen in de speelgoedwinkel!

Score: 7


Informatie

Titel: Uglyolls
Uitgever: Just Film
Tijdsduur: 91 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Speelgoed en spellen koop je bij:

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  weer leuke prijs!!!

 2. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 3. Roxana Yoni Doove avatar
  Roxana Yoni Doove

  Ik doe graag mee

  Voor mijn zoontje Lionel

 4. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!

 5. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 6. Will avatar
  Will

  Ik heb graag meegedaan voor mijn kleindochter.

 7. Willy Nijssen avatar

  Keigave actie, ik loot heeel graag mee!!

 8. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

 9. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.