logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit kun je verwachten in UFC 5


Op 27 oktober is het zo ver. Dan kunnen sportfanaten losgaan in de virtuele boksring, wanneer Electronic Arts en UFC, ’s werelds belangrijkste mixed martial arts (MMA)-organisatie, EA SPORTS UFC 5 lanceren voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Wij kregen al een voorproefje op UFC 5 en geloof me: deze game ziet er echt bizar realistisch uit!

Vechtersbazen

UFC is het vijfde deel uit de franchise en fans weten in grote lijnen wat ze kunnen verwachten. Net als in eerdere delen kun je in UFC 5 offline vechten tegen vrienden of online mensen van over de hele wereld uitdagen. Natuurlijk is er de befaamde carrièremodus, maar EA heeft verbeteringen aan de ervaring beloofd, waaronder een online carrièremodus. EA Sports UFC 5 zal ook een vernieuwd worstelsysteem zien om een ​​soepelere en authentiekere ervaring te bieden.

Frostbite

Volgens de makers komt dat omdat het spel voor het eerst is ontwikkeld op de Frostbite Engine, waardoor er heel wat extra mogelijkheden ontstaan en waardoor meer realistische beelden getoond kunnen worden. Zelfs de haren worden per haartje berekend, en niet meer met haarlokken. Dat zorgt al voor een meer realistisch beeld. Kleding, haren en alle kleine details zoals bloed en zweet zullen realistisch bewegen. Ja, het is dezelfde engine die ook wordt gebruikt in bijvoorbeeld de meest recente Battlefield. De rekenkracht van de nieuwste generatie consoles werkt daar natuurlijk bijzonder goed aan bij.

Show-element

Er worden ook animaties aan het spel toegevoegd, zoals de kenmerkende pijl-en-boog-entree van Alex Pereira. Logisch, want EA Sports wil natuurlijk wel even pronken met de verbeterde graphics! Dat doen ze ook met de nieuwe replay-functie, die actiemomenten vanuit verschillende hoeken in beeld brengt. EA belooft super-slow-motion filmische herhalingen aan te bieden die van je “verwoestende knock-out een kunstwerk” zullen maken. UFC 5 heeft ook nieuwe gevechtsanimaties: er zullen nu meer manieren dan ooit zijn om je tegenstander vanaf je voeten of met een ground-and-pound-aanpak af te maken. Deze animaties houden natuurlijk rekening met de stijl van elke vechter.

Schade van vechten

Een ander verbeterpunt is het geheel nieuwe Real Impact System. Hierbij is gekeken naar verwondingen uit echte wedstrijden, die vervolgens zijn meegenomen in de game. Je zult dus echt trager worden als je langer in de strijd zit, hinder ondervinden van een dik oog of dekking verliezen als je een paar klappen op je torso hebt moeten incasseren. Het nieuwe systeem van wond-, kneuzingen en zwellingen beschikt over meer dan 64.000 mogelijke combinaties van gezichtsschade. Dit betekent dat vechters realistischere littekens zullen dragen dan in eerdere games. 

Welke vechters zitten er in UFC 5?

Op basis van beelden uit de onthullingstrailer lijkt het erop dat Conor McGregor, Michael Chandler, Alexander Volkanovski, Valentina Shevchenko, Amanda Nunes, Israel Adesanya, Alex Pereira, Islam Makhachev en Jon Jones in UFC 5 zullen aanwezig zijn.

Fans die de game vooraf bestellen, kunnen ook spelen als Muhammad Ali, evenals Fedor Emelianenko, Mike Tyson en Bruce Lee als ze de deluxe editie krijgen. Buiten deze bevestigde vechters kun je ervan uitgaan dat de meeste UFC-vechters in de top 15 van hun divisie (samen met enkele culthelden) in de game zullen zitten. 

Bekijk de trailer van UFC 5

Prijs en beschikbaarheid

De game wordt op 27 oktober gelanceerd op PlayStation 5 en Xbox Series X en Series S. Naast de standaard uitvoering is er een deluxe editie met wat extra goodies, waaronder extra vechters, XP-boosts in de online carrièremodus en de mogelijkheid om de game drie dagen eerder te spelen.

Ga direct naar UFC 5 op BOL.com.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.