logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Uber introduceert app-functionaliteiten voor een optimale planning en onbezorgde vliegreis


Het reisseizoen is begonnen en deskundigen voorspellen dat reizen dit jaar wereldwijd blijft toenemen met nog eens 30%. Om een deel van het plannen en stressen voor en na een vliegreis uit handen te nemen, introduceert Uber deze week drie functionaliteiten: de mogelijkheid om 90 dagen van tevoren een rit te reserveren via de optie ‘Reserve’, handige looproutes en de geschatte loopafstand op verschillende luchthavens.

Dit kun je verwachten:

90 dagen van tevoren reserveren met Uber Reserve:

Reserveer nu tot wel 90 dagen van tevoren een rit met Uber Reserve. Zo kun je de volgende keer dat je een vlucht boekt, ruim van tevoren je rit en diens prijs vastleggen, zodat niets aan het toeval overgelaten wordt.

Routebeschrijving naar de ophaallocatie:

Er zijn stapsgewijze instructies aan de Uber-app toegevoegd om je op je bestemming gemakkelijk door de luchthaven te leiden en je van jouw aankomstgate naar de ophaallocatie van je rit te brengen. Deze functie navigeert reizigers door meer dan 30 luchthavens, waaronder Londen, Parijs, New York, São Paulo en Mexico City. In de komende maanden wordt de functie uitgerold naar nog meer luchthavens, zoals Schiphol.

Met deze functie worden niet alleen passagiers en chauffeurs geholpen om elkaar te vinden op de juiste plaats en het juiste moment, maar wordt ook de inactieve tijd van chauffeurs verminderd, waardoor een efficiëntere en minder drukke luchthaven gecreëerd wordt.

Verwachte aankomsttijd voor wandelen:

Het is vaak lastig inschatten hoe lang het duurt om van de gate naar de ophaallocatie te komen. Daarom introduceert Uber een nieuwe functie waarmee je nauwkeuriger kunt plannen hoe lang het duurt om naar de bagageband te lopen. Zo heb je beter inzicht in hoe lang je nog op het vliegveld bent en kan je een rit boeken voor het gewenste tijdstip van vertrek. Deze functie wordt beschikbaar op meer dan 400 luchthavens wereldwijd.

“We willen dat elke ervaring met de Uber app zorgeloos is. Nu iedereen weer volop aan het reizen is, zijn we bezig om de ervaring op de luchthaven van begin tot eind opnieuw te ontwerpen. Zo kom je niet alleen van en naar de luchthaven, maar ervaar je tevens minder stress rondom je vlucht. Met de nieuwe opties in de app helpen we je om je aanstaande reizen soepel en zorgeloos te maken.”

Jen You, Hoofd Producten voor Rides bij Uber

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.