logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welk type werkschoen kies jij?

Moeten jouw werkschoenen puur functioneel zijn of wil je graag een schoen met mooie uitstraling? Je hebt tegenwoordig enorm veel verschillende modellen werkschoenen. Waar er voorheen alleen nog eenvoudige zwarte werkschoenen waren met lompe uitstraling, heb je nu ook sportieve werksneakers, nette uniform schoenen, lichtgewicht hoge en lage modellen, etc. Lees verder en maak kennis met verschillende type schoenen voor op de werkvloer.

Sportieve werkschoen sneakers

Safety sneakers hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar voldoen aan de benodigde veiligheidsnormen. Je kunt een antislip normering (SRC) kiezen voor nog meer grip. Wanneer worden sneakers veiligheidsschoenen aangeraden? Voor beroepen waar veel gelopen wordt. Sneaker werkschoenen zijn vaak licht van gewicht, waardoor jouw benen en voeten minder snel moe worden. Deze sportieve Puma werkschoenen bieden ook goede schokdemping en energieteruggave tijdens het lopen.

Nette uniform werkschoenen

Wanneer je een net uniform draagt op de werkvloer, dienen ook jouw werkschoenen netjes te zijn. Nette uniform werkschoenen zorgen voor een representatieve uitstraling. Zo kun je veilig van het kantoor naar de werkvloer en andersom. Er zijn nette S3 werkschoenen die beschikken over een veiligheidsneus en een veiligheidszool. De bovenzijde van de werkschoenen kan zeer stijlvol en netjes zijn, terwijl de zolen antislip, antistatisch en schok dempend zijn. Het oogt dus als nette kantoor schoenen, plus ze voldoen aan alle veiligheidseisen.

Grote maten werkschoenen

Hoewel Nederlanders vaak grote voeten hebben, zijn werkschoenen in grote maten 47 t/m 50 vaak lastig te vinden. Gelukkig komt er steeds meer antwoord op de groeiende vraag naar werkschoenen in grote maten. Deze modellen zijn over het algemeen ook allemaal iets wijder zodat je voeten ook echt de ruimte hebben. Een divers aanbod van grote maten vind je op www.werkschoenenwinkel.nl/grote-maten. De volgende merken bieden mooie en goede werkschoenen grote maten:

  • Blackstone
  • Emma
  • Redbrick
  • Elten
  • Gevavi

Werkschoen zonder of met beschermneus?

In sommige sectoren krijgen de schoenen veel te voorduren. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, waar S3 schoenen vaak verplicht zijn. Deze schoenen moeten tegen een stootje kunnen door de zware omstandigheden. Hier kun je het best een beschermneus nemen om vroegtijdige slijtage tegen te gaan. Voor een beroep met lichtere werkzaamheden, kun je beter geen overneus nemen. De schoen wordt namelijk wel wat zwaarder en minder ademend door zo’n overneus.

Lage of hoge werkschoenen

Draag jij liever lage of hoge werkschoenen? Het voordeel van lage werkschoenen is dat je vrijer met jouw enkels kan bewegen. Voor mannen en vrouwen die veel op hun knieën werken is een laag model werkschoen het meest geschikt. Een hoog model geeft bescherming aan de achillespees en zijn bijvoorbeeld geschikt voor bouwplaats medewerkers. Heb jij een klein budget voor werkschoenen? Ga dan naar deze goedkope hoge werkschoen.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.