logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Twitter update zorgt voor meer controle over gesprekken


Iedereen moet zich veilig en comfortabel voelen op Twitter. Om dit mogelijk te maken passen we de manier waarop gesprekken op het platform gevoerd worden aan. Op dit moment kunnen reageerders het onderwerp of de toon van een discussie veranderen. Op die manier ontsporen zij het gesprek en sturen zij de onderwerpen en gesprekken waarover gebruikers en volgers willen praten. Om meer controle te geven over de gesprekken, is de mogelijkheid getest om antwoorden op Tweets te verbergen. We hebben geleerd dat de functie een nuttige nieuwe manier is om je gesprekken te beheren. Vanaf 21 november is deze functie wereldwijd voor iedereen beschikbaar.

Zo ziet het eruit wanneer je een antwoord verbergt:

Zo ziet het eruit wanneer je een gesprek wilt bekijken met antwoorden die verborgen zijn:

Zo werkt het

Iedereen kan ervoor kiezen om antwoorden op zijn Tweets te verbergen. Iedereen kan verborgen antwoorden zien en gebruiken door op het grijze pictogram te tikken dat op de Tweets zal verschijnen. Op deze manier heb je meer controle over de gesprekken die je start, maar kunnen gebruikers het hele gesprek nog steeds zien.

Inzichten uit de testfase
Dit is wat we geleerd hebben tijdens de testen:

  • Mensen verbergen meestal antwoorden die ze irrelevant, off-topic of vervelend vinden. 
  • De optie is een nieuwe manier om ruis uit te sluiten; 85% van de mensen die antwoorden verbergen, gebruiken niet de blokkeer- of negeerfunctie. 
  • Mensen waren benieuwd hoe publieke figuren zoals politici en journalisten deze update zouden gebruiken. Tot nu toe verbergen ze niet vaak antwoorden.
  • In Canada zei 27% van de mensen van wie hun Tweets verborgen werden, dat ze zouden heroverwegen hoe ze in de toekomst met anderen zouden omgaan. Ook dachten ze dat het een nuttige manier was om te beheren wat ze zagen. Dit is vergelijkbaar met genegeerde woorden.
  • We hebben geleerd dat je misschien actie wilt ondernemen tegen een reageerder nadat je hun antwoord hebt verborgen, dus nu gaan we kijken of je dat account ook wilt blokkeren.
  • Sommige mensen zeiden dat ze geen antwoorden wilden verbergen uit angst voor vergeldingsacties, omdat het pictogram zichtbaar blijft. We zullen hier feedback op blijven krijgen.

Dit zijn vroege bevindingen en we kijken ernaar uit om verder te leren naarmate de functie door meer mensen wordt gebruikt. 

In de toekomst
Vooruitkijkend werken we aan nieuwe besturingselementen en meer duidelijkheid over de regels van gespreksruimtes. Binnenkort lanceren we een nieuw endpoint voor het verbergen van antwoorden, zodat ontwikkelaars extra tools voor conversatiemanagement kunnen bouwen. We onderzoeken meer opties rond wie kan antwoorden op een gesprek of wie specifieke gesprekken kan zien. Ook testen we engagement veranderingen om te zien of deze gedrag veranderen. We zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig en comfortabel voelen om gesprekken te voeren op Twitter.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.