logo-liggend-wit-donkerblauw

Twitter Communities: praat over jouw interesses met gelijkgestemden

twitter logo

Er is altijd een breed, vreemd en prachtig scala van gesprekken geweest op Twitter, maar er is niet altijd genoeg gedaan om mensen te helpen verbinden. Daar komt nu verandering in. Op dit moment wordt Twitter Communities getest, een manier om gemakkelijk mensen te vinden en te verbinden die over dezelfde dingen willen praten als jij.

Tweet naar je Community

Sommige gesprekken zijn niet voor iedereen, maar alleen voor de mensen die willen praten over datgene waar jij het over wilt hebben. Wanneer je lid wordt van een community, kun je rechtstreeks naar die groep Tweeten in plaats van naar al je volgers. Alleen leden in dezelfde Community kunnen antwoorden en deelnemen aan het gesprek, zodat het intiem en relevant blijft.

twitter

Hoewel je alleen naar jouw Community kunt Tweeten voor een gericht gesprek, zijn de pagina’s en tijdlijnen van de Communities openbaar, zodat iedereen Community-Tweets kan lezen, citeren, tweeten en rapporteren. Twitter wil publieke gesprekken blijven ondersteunen en mensen helpen om Twitter Communities te vinden die aansluiten bij hun interesses. Op die manier wordt een vertrouwde ruimte voor gesprekken gecreëerd.

Communities creëren, modereren en vinden

Met Twitter Communities kiezen moderators de focus, stellen ze regels op voor de Community, en nodigen ze mensen uit die het een fijne plek voor conversatie zullen maken. Zie Communities als plekken die zijn gemaakt voor gesprekken waar de vibe en toon bepaald wordt door mensen met dezelfde interesses. Moderators bepalen de regels en kunnen ook anderen uitnodigen om hun ruimte te modereren om de gesprekken in goede banen te leiden en gefocust te houden. Op dit moment is het aanmaken van Communities beperkt, maar in de komende maanden zal Twitter meer mensen in staat stellen om ze aan te maken zodat iedereen kan praten over zijn of haar ding, wat het ook is.

De eerste Communities zijn gericht op een aantal populaire gesprekken op Twitter zoals honden, het weer, sneakers, huidverzorging en astrologie. Daar komen veel meer onderwerpen bij, zodat het een afspiegeling wordt van de bloeiende en niche discussies op Twitter. Op dit moment zijn Communities alleen toegankelijk voor genodigden, maar Twitter zal binnenkort meer manieren toevoegen om ze te ontdekken en er lid van te worden. 

Ondersteunen van gezonde gesprekken in Communities

Dit is wat Twitter doet om Communities in eerste instantie gezond te laten voelen, met meer in het verschiet:

  • Communities zijn publiekelijk zichtbaar zodat iedereen Tweets kan lezen, rapporteren en citeren vanaf de Community pagina.
  • Alle Communities en hun leden moeten de Twitter-regels volgen. Zowel leden als niet-leden van Communities kunnen mogelijke overtredingen van de Twitter-regels aan Twitter melden.
  • Alle moderators moeten voortdurend voldoen aan de geschiktheidsvereisten van Twitter, waaronder het niet overtreden van de Twitter-regels. Naarmate het aanmaken en modereren van Communities voor meer mensen wordt opengesteld, zal Twitter de geschiktheidsvereisten verder verfijnen. Zoals aanvankelijk wordt testen, worden Community-moderators goedgekeurd door Twitter.
  • De Twitter-regels en handhavingsacties blijven aangepast worden om mensen veilig te houden in de Communities. Dit omvat het ontwikkelen van manieren om proactief potentieel problematische Communities te identificeren, nieuwe rapportage stromen en op maat gemaakte handhavingsacties.

Twitter zal onderzoek blijven doen, scenario plannen maken en samenwerken met externe deskundigen, waaronder de Twitter Trust en Safety Council om mensen veilig te houden met Communities.

Dit is nog maar het begin – Twitter zal blijven testen, leren en verbeteren op basis van jullie feedback. 

Leden hebben toegang tot Communities via het speciale tabblad onderaan de app voor iOS, of in de zijbalk op Twitter.com. Mensen kunnen binnenkort Community Tweets ook lezen op Twitter voor Android met meer functionaliteit. Iedereen wereldwijd kan door een moderator of lid uitgenodigd worden om lid te worden van een Community via Direct Messages. Lees hier meer over hoe Communities werken.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.