logo-liggend-wit-donkerblauw

Een computer kopen? Denk tweedehands!

Laten we eerlijk zijn: het leven is al duur genoeg. Welke factoren daar ook aan ten grondslag liggen, het is altijd verstandig om goed na te denken waaraan je jouw zuurverdiende geld uitgeeft. En dat is altijd een spanningsveld. Ga je voor goedkoop en nieuw, of voor duurder en tweedehands? Veel mensen gaan voor nieuw, omdat ze dan kunnen vertrouwen op een garantieperiode. Zeker bij duurdere apparatuur is dat een overweging die vaak een rol speelt. Maar wat als je tweedehands kunt kopen mét garantie? Dan heb je twee vliegen in één klap!

Betere computer tweedehands

Er is nog een goede reden om tweedehands te kopen. De techniek ontwikkelt zich dan wel razendsnel, maar een goede en snelle computer van twee of drie jaar geleden is nog altijd sneller en beter dan een ‘instapmodel’ van nu. Je doet er beter aan om een wat ouder model computer te kopen met een i5 of een i7-processor, dan dat je een nieuw model koopt met een i3 of Celeron processor. En ja, die heb je allebei voor hetzelfde geld. Het voordeel is bovendien dat je vaak wat luxere modellen koopt, met snelle en stille SSD-schijven en luxere voedingen, waardoor de ventilatoren nauwelijks te horen zijn. Een heel prettige bijkomstigheid, al zeg ik het zelf.

Refurbished

Als je denkt aan het kopen van een tweedehands computer, dan kun je het beste een refurbished desktop kopen. Daarmee weet je zeker dat je computer naar behoren bent. Hij wordt door een speciale technische dienst van voor tot achter nagelopen, helemaal schoongemaakt (zo’n computer verzamelt stiekem best wel wat stof aan de binnenkant, wat op den duur voor problemen kan zorgen) en dat alles van de vorige gebruiker is weggeveegd. Je zult geen rare dingen meer tegenkomen, behalve een schoon en snel systeem, wat in topconditie aan je wordt geleverd. En… met het kopen van een refurbished desktop kun je rekenen op een goede garantie, die bij Alpha Shop tot wel twee jaar reikt!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn bankkosten voor je zakelijke rekening (houd rekening met 10-20 euro per maand), de kosten voor een boekhouder of boekhoudprogramma (die laatste kost ongeveer 15-50 euro per maand, maar is goedkoper dan een boekhouder ) en natuurlijk de inschrijving voor de Kamer van Koophandel, hoewel die 50 euro inschrijfkosten in het totaalplaatje eigenlijk te verwaarlozen zijn. Voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen kun je ook beter goed rondkijken. Duurzaam en degelijk is altijd een goede keuze. Soms kun je ook heel wat besparen door te kiezen voor refurbished bedrijfsmiddelen! […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.