logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

Het met spannende reisavontuur ‘Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn’, over een vriendengroepje dat in 1904 door Amerika trekt, maakte indruk op veel lezers. Het was een origineel verhaal, doorspekt met historische feitjes en bovendien knap geschreven. Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw is het tweede boek van Davide Morosinotto, dat eenzelfde trucje uithaalt, maar dan in een compleet andere vorm.

Russisch avontuur

Werkelijk alles is anders aan Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw, van het land (Rusland) tot de tijd (Tweede wereldoorlog), maar ook de hoofdpersonen hebben een heel andere relatie tot elkaar. Waar het eerste boek draaide om een vriendengroepje, draait het in dit boek om de twaalfjarige tweeling Viktor en Nadja, die door het uitbreken van de Tweede wereldoorlog in 1941 uit Leningrad moeten vluchten. Ze beloven hun ouders om bij elkaar te blijven, maar worden al snel van elkaar gescheiden…

Dagboekverhaal

In Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw wordt er gekozen voor een dagboekvertelling. Letterlijk. Na het hele avontuur worden de dagboeken van Viktor en Nadja namelijk gevonden door een Russische kolonel Smirnof, die de dagboeken leest en er zo nu en dan aantekeningen in maakt. Middels deze dagboeken lees je vanuit zowel Viktor (in het rood) als Nadja hoe hun spannende avontuur in oorlogstijd is verlopen. Uit de opmerkingen van de kolonel blijkt dat Viktor en Nadja staatsgevaarlijk zouden zijn… maar is dat wel zo? Uit de aantekeningen van de kolonel merk je hoe hij langzaam alle feiten verzameld.

Onlosmakelijk verbonden

Hoewel Viktor en Nadja al in het begin van het boek van elkaar gescheiden worden, zijn ze toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat wordt heel makkelijk gekoppeld aan het feit dat ze tweelingen zijn, die soms bijzondere gaven zouden bezitten. Toch zijn hun levens een tijd lang van elkaar gescheiden. Viktor komt op een boerderij terecht, waar hij hard moet werken. Nadja beland op Oresjek, een strategisch gunstig gelegen fort in het Ladogameer bij Sjlisselburg, waardoor het onlosmakelijk onder vuur wordt genomen door de Duitse troepen. Hoewel Viktor hoort dat Nadja’s trein is gebombardeerd, voelt hij dat ze nog leeft. Hij besluit naar haar op zoek te gaan en het oorlogsgebied te trotseren!

Ga direct naar Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw op BOL.com.


Recensie over Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw

CooleSuggesties topper

Dit spannende avonturenboek neemt je mee naar een voor ons tamelijk onbekend deel van de Tweede Wereldoorlog. Rusland heeft het in die tijd namelijk ook zwaar te verduren gehad! De omzwervingen van Viktor liegen er niet om, maar ook Nadja krijgt de nodige lasten te verduren. Niet alle gebeurtenissen zijn even geloofwaardig of realistisch, maar dat doet natuurlijk niets af aan de spanning van dit boek. Het is onderhoudend, spannend en de dubbele laag van de kolonel die aantekeningen maakt, sluimert als een gevaar boven hun hoofd. Een topper!

Score: 9


Informatie

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw,
Illustrator: nvt
Uitgever: Baeckens, 480 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789059247260. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.