Gamen in stijl

102891561

Je kunt er nauwelijks meer omheen: in ieder huis is wel minstens één gameconsole te vinden. Lekker dicht bij de televisie, zodat je op een groot scherm kunt genieten van de actie. En met meerderen tegelijk partygames kunt spelen, bijvoorbeeld. Maar er is ook een nadeel verbonden aan het plaatsen van een console in je huiskamer… want waar laat je ‘m? Consoles zijn immers niet de meest sfeervolle apparaten die je in huis kunt hebben. Ze zien er nog altijd uit als zwarte blokkendozen met stoere rasters en felle lichtjes… En dan heb je nog je dolby surroundset, je blu-ray speler en andere accessoires. Waar laat je alles? De oplossing zit hem in een meubel. Waar let je op wanneer je een tv meubel koopt? 

Genoeg ruimte

Een van de Belangrijkste elementen is wel dat je genoeg ruimte hebt in het tv-meubel. Of beter gezegd: hoeveel apparaten wil je kwijt in het meubel, en wat wil je er op neerzetten? Heb je een home cinema set, waar je een diepe kast voor nodig hebt, of maak je gebruik van een soundbar die je onder je televisie plaatst? Het is daarnaast ook belangrijk om te bedenken welke accessoires je kwijt wil in de kast. Je kunt wel een televisiemeubel kopen waar je PlayStation en Xbox precies inpassen, maar je moet ook ruimte incalculeren voor de controllers, een oplaadstation, de games, headsets en andere accessoires. Een of meer lades kan erg prettig zijn voor kleinere accessoires.

Diep genoeg

101089511

een belangrijke bepalend aspect voor een tv-meubel is bovendien de diepte van het kastje. Veel meubels zijn slechts 40 cm diep, maar dat is simpelweg niet diep genoeg voor veel apparatuur. Soms is zelfs een kast van 60 cm diep nog niet diep genoeg. Je moet er immers niet alleen het apparaat in kunnen plaatsen, maar je moet ook genoeg ruimte overhouden voor de bekabeling. HDMI-kabels en voedingskabels houden er nu eenmaal niet van om strak gebogen te worden. Ze willen vrijheid! Houd ook rekening met de beluchting. Een XBOX strak tussen twee planken schuiven ziet er misschien gaaf uit, maar de ventilator en ontluchting zit vooral aan de bovenkant… daar moet je dus genoeg ruimte hebben om de warmte kwijt te kunnen.

Het ontwerp

Nu je alle eisen op een rijtje hebt gezet, is het tijd om te kijken naar het uiterlijk. Hoewel je in eerste instantie een bundel high-tech apparatuur zou koppelen aan een strakke rvs of zwartgelakt aluminium, is het een geweldige combinatie met de industriële look die trending is! Robuuste houten kasten combineren geweldig met zwarte apparatuur. Daarmee houd je toch een warme uitstraling in je tv-meubel, wat natuurlijk wel belangrijk is: dikke kans dat je game-opstelling in de woonkamer staat! Die moet een gezellige warmte uitstralen, zodat je er optimaal kunt ontspannen. Naast de wat strakkere industrïele look kun je natuurlijk ook kiezen voor een landelijke of een wat meer vintage look. Hout maakt je interieur warmer, maak daar vooral gebruik van. En mis je een uitgang voor je bekabeling? Met een eenvoudige gatenboor is dat probleem zo opgelost. Boor daarbij altijd van binnen naar buiten, om splinters te voorkomen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.