logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tussen de beesten en wilde rozen, Ashley Poston

Magie en geschiedenis laten zich prima met elkaar verweven. De mysterieuze wereld van honderden jaren geleden spreekt ontzettend tot de verbeelding: een vleug magie en mysterie past daar prima bij. Tussen de beesten en wilde rozen is een betoverende fantasy met monsters, zombie en een onzekere toekomst, vreemde wezens en een ontzettend groot en gevaarlijk geheim, dat hele dorpen in hun greep houdt. Letterlijk!

Mysterieus koninkrijk

Tussen de beesten en wilde rozen neemt je mee naar het koninkrijk Aloriya, dat eigenlijk niet veel meer is dan een groepje dorpen bij elkaar. Het is een welvarende gemeenschap, zonder ziekte of honger. Iedereen wil ze te vriend houden, waardoor oorlog ook uit den boze is. De reden? Honderden jaren geleden maakte de koning een goede deal met de Vrouwe van het Bos, waaruit ze een magische kroon kregen die zorgde voor al die welvaart. Toch is er een donker randje: naarmate het beter ging met Aloriya, kwam het bos in opstand. Monsters verschenen en maakten het de inwoners van het koninkrijk knap lastig. Het is enkel dankzij een mysterieuze mist dat de wrede schepsels in het bos blijven en het kasteel niet bestormen.

Ongeluk

Op en dag ging het mis, wanneer prins Lorne en prinses Anwen samen met goed bevriende hoveniersdochter Cerys en hun trouwe wachter Seren het bos ingaan. Gewoon, omdat het kan. Lorne dwaalt te ver af, waarna Seren hem probeert te zoeken. Dat mislukt hopeloos. Ze worden aangevallen door de monsters uit het bos en zullen nooit meer terugkeren naar het koninkrijk. Zelfs Cerys’ moeder, die in de buurt bleek te zijn, komt om het leven. Een zwarte dag voor de geschiedenis. Cerys wordt ook geraakt door de ‘vloek van het bos’, zoals de monsters worden genoemd, maar overleeft het met een bijzondere gave. Haar bloed kan planten doen leven. Een praktische gave voor een hoveniersdochter! Het verhaal neemt je echter jaren mee naar de toekomst, op het moment dat de koning is overleden en prinses Anwen de troon moet overnemen.

Kroning gone bad

Op het moment dat Anwen gekroond wordt, gaat het mis. De monsters vallen aan en maken bijzonder veel slachtoffers! Alleen Cerys en haar trouwe metgezel, een brutale vos, weten te ontsnappen. Samen gaan ze op avontuur om de legendarische Vrouwe van het Woud te vinden… of in het magische dorp Voryn te komen. Zij kunnen vast helpen! Onderweg wordt ze flink dwars gezeten door een zombie-achtige Seren en de monsterlijke Anwen, maar krijgt ze wel hulp van een mysterieuze beer. Bovendien verandert Vos tijdens hun bijzondere en epische reis in een wonderlijke man, die behoorlijk wat nukken heeft. Van vos naar mens veranderen blijkt nog niet zo eenvoudig! Gelukkig leert Cerys ook steeds meer over de magie in haar bloed. Eenmaal aangekomen in Voryn blijkt de vork echter heel anders in de steel te steken dan ze had gedacht en krijgen ze niet bepaald een warm onthaal. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Ga direct naar Tussen de beesten en wilde rozen op BOL.com.


Recensie over Tussen de beesten en wilde rozen

Magie, zombies en monsters… het is een wonderlijke combinatie, die in dit boek op een meesterlijke manier met elkaar worden verweven. Het is geen boek voor watjes, dat is duidelijk. Sommige mismaakte monsters worden in mum van tijd tot in de kleinste details omschreven. Het verhaal zelf heeft af en toe een trager momentje, maar over het algemeen dendert het verhaal voort als geen ander. Het is een echte pageturner, waarbij je regelmatig een plottwist voor de kiezen krijgt. Het verhaal voelt nergens echt afgeraffeld of gehaast, tot je bij het einde komt. Daar worden ineens een paar bijzondere sprongen gemaakt. Niet dat dit afbreuk doet aan het verhaal, maar ik had meer willen lezen over de ontwikkelingen binnen het koninkrijk.

Score: 8


Informatie

Tussen de beesten en wilde rozen,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Goor, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000375271. Prijs: 20.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.