logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Turtle Beach React-R Controller voor XBOX


Controllers hebben vaak best veel te verduren, en kosten tegelijkertijd een flinke hap uit je budget. Daarom is het best slim om niet meteen de A-merk controllers in huis te halen, maar ook even te kijken naar nadere bekende merken, zoals de Turtle Beach React-R controller. De kosten van deze controller worden al deels gedrukt door het feit dat je te maken hebt met een bedrade controller voor Xbox Series X, S, One en pc, maar hij voelt zeker niet als een budgetcontroller. Wij gingen er mee aan de slag: lees hier onze Turtle Beach React-R recensie!

Vormgeving

De Turtle Beach React-R bekabelde controller ziet er uit als een klein broertje van de officiële XBOX-controller. Dat maakt hem overigens niet minder comfortabel. De knoppen en buttons zitten op dezelfde plek en hebben eenzelfde afstand van elkaar, en dat is uiteindelijk waar het omdraait. De knoppen hebben een structuurtje in hun oppervlak, waardoor je een geweldige grip hebt. Sommigen zullen hier een rubber grip prefereren, maar ik vind deze ook wel aangenaam. Het gewicht van 271 ligt prima in de hand, hier kun je uren mee vooruit. Persoonlijk had ik liever wat meer gewicht gehad in de vleugels van de controller, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Als je goed kijkt naar de controller zul je zien dat hij beschikt over een paar nieuwe en spannende knoppen, waarbij de rugbuttons meteen opvallen. Die kun je inprogrammeren voor een functie naar jouw keuze en kan echt het verschil maken tussen een overwinning en een nipte nederlaag!

Bijzondere knoppen

Wat aan de voorkant opvalt zijn de drie knoppen boven de XBOX-button. Hier vind je de Superhuman Hearing-knop, D-Pad-shifter (om secundair volume en chatmix-functies in kaart te brengen) en een microfoondemping. Onder deze knoppen vind je de standaard asymmetrische thumbsticks met een lichte dip in de bovenkant, Xbox Series X-stijl D-Pad, glanzende ABXY-knoppen en ook de reguliere Xbox Home-, View-, Share- en Menu-knoppen. Onderop de controller vind je een 3,5 mm audio-aansluiting. De SuperHuman Hearing-functie is een grappige gimmich, maar zal in de praktijk weinig verschil maken in je prestaties. Het is simpelweg een EQ-instelling die nadruk legt op het bereik van voetstappen, herladen of verre voetstappen.

Extra knoppen

Een grotere bonusfeature zijn de twee extra knoppen op de achterkant van de Turtle Beach React R. Ze voelen geweldig aan en hebben ook een fijn formaat, waardoor je ze niet over het hoofd ziet (of voelt). Het mooie is dat je de knoppen kunt aanpassen zoals jij ze wilt hebben, ook tijdens het gamen zelf. Dubbeltik op de D-Pad shifter-knop, klik op de rugknop en druk vervolgens op de knop die je daaraan wilt toewijzen… klaar! Zo kun je zowel met links als rechts schieten, wat je een prettige bonus kan geven. Het is een vrij eenvoudige programeerbaarheid, je kunt hier geen combi’s of macro’s inprogrammeren, maar prettig is het zeker wel.


Recensie over Turtle Beach React-R XBOX Controller

CooleSuggesties topper

Zoek je een betaalbare XBOX controller die tegen een stootje kan, solide aanvoelt en die aanzienlijk minder kost dan de originele controllers? Kijk dan zeker naar e Turtle Beach React-R XBOX Controller. Deze controller voelt stevig aan en biedt een heel fijne grip. De knoppen klikken solide, keer op keer weer en hebben een prettige weerstand. De joysticks veren netjes terug naar hun beginpositie en de aanwezigheid van de twee rugknoppen zijn fantastisch. Je moet misschien even toegeven aan een bekabeld model, maar dat is dan ook de enige concessie die je moet doen.

Score: 9


Informatie

Turtle Beach React-R XBOX Controller
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 44.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.