logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tuinieren is leuk! 30 groene ideeën voor kinderen

Kinderen en natuur zijn als magneten… zodra je er de gameconsoles, tablets en smartphones tussenuit laat. Is je dat eenmaal gelukt, dan sta je voor een nieuwe uitdaging. Want: wat kunnen ze buiten doen? In het energieke en vrolijke boek Tuinieren is leuk! 30 groene ideeën voor kinderen staan 30 uiteenlopende projecten die je buiten kunt doen – en sommigen zelfs binnen, als het regenachtige dagen zijn. Ze hebben allemaal te maken met de natuur, maar niet altijd met tuinieren zelf. Zo maak je ook insectenhotels of een composthoop, zorg je voor een voederplek voor vlinders of maak je een voederplek voor vogels in zowel de zomer als in de winter.

Tuinieren voor iedereen

In het boek krijgt de natuur als totaalplaatje aandacht – een goede zaak. Want zonder insecten is er geen bestuiving, waarbij alles en iedereen een bepaalde rol speelt. Heb je eenmaal een goed ecosysteem in je tuin, dan heb je er veel minder onderhoud aan. En zo leer je gaandeweg over wat vogels leuk en fijn vinden, hoe je bijen en vlinders in je tuin lokt en hoe je zorgt voor een goede, voedzame grond. Vanuit die projecten ga je dan weer aan de slag om bijvoorbeeld oude laarzen om te toveren tot een aardbeienpot, het inrichten van je moestuin (met veel aandacht voor afzonderlijke groente- en fruitsoorten) en nog veel meer verschillende projecten om jouw tuin een oppepper te geven. Tuinieren komt dus wel degelijk aan bod!

Lekker bezig zijn

Het mooiste van Tuinieren is leuk is wel dat kinderen zien dat je heerlijk bezig kunt zijn in de buitenlucht en dat het heel veel voldoening geeft om iets te zien groeien en bloeien. Dat is toch allemaal door hun eigen toedoen. Zorg je goed voor je plantjes, dan pluk je daar uiteindelijk (soms letterlijk) de vruchten van. Dankzij de veelzijdigheid van de projecten krijgen kinderen bovendien een beeld van hoe de natuur in elkaar steekt en hoe alle elementen samenwerken. Liefde en respect voor de natuur, kennis van bloemen, planten en beestjes.


Ga direct naar Tuinieren is leuk! op BOL.com.

Recensie over Tuinieren is leuk!

Dankzij de 30 projecten in dit boek leren kinderen wat het inhoudt om aan de slag te gaan in de tuin. Hoe je een fijne combinatie maakt van planten, welke planten goed zijn voor insecten of vogels… en welke je het liefst in de tuin hebt. Natuurlijk gaan ze ook met planten zelf aan de slag. Tuinieren is hier dus in de brede zin van het woord, want er staan ook juist genoeg projecten in het boek die slechts zijdelings te maken hebben met het echte tuinieren zelf. Wat dat betreft is de titel misschien wat onhandig gekozen: Natuur is leuk! zou beter passen.

Score: 7


Informatie

Titel: Tuinieren is leuk!
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789020691795
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.