logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Tuinieren doe je zo

Tuinieren doe je zo. Voor mensen met groene vingers is dat een heel eenvoudige waarheid. Die stoppen – bij wijze van spreken – een blaadje in de grond om het jaar erop te genieten van een fraaie plant, vol bloemen. Voor anderen is het wat meer werk. Die moeten ieder jaar naar het tuincentrum om nieuwe planten te kopen, omdat ze niet tegen verdorde stokjes willen aankijken.

Kennis is macht

Nu is tuinieren – net als alle andere dingen die je kunt doen – een kwestie van leren en uitproberen. Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, als mensen er al duizenden jaren mee bezig zijn? Dan kun je net zo goed leren van alle fouten van anderen. In dit boek is kennis van honderden jaren onderzoek en ervaring verzameld. Dat heeft je al een fijne basis, nietwaar?

De juiste plant op de juiste plek

Nu is tuinieren een samenspel van heel wat factoren: de juiste grond, het juiste onderhoud, de juiste snoeiwijze… en vooral ook de juiste plek. Waar sommige tuinboeken zich vooral richten op kennis van bepaalde planten of een soort ‘dagboek’ waarin staat wat je deze week moet doen, richt dit boek zich meer op het alomvattende element. De juiste grond is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is dat je de juiste planten kiest. Aan de hand van de locatie van de tuin en het type grond dat je daar hebt, kun je in dit boek heel makkelijk de juiste planten selecteren en je tuin inrichten. Je zult zien dat je het jezelf op die manier al een stuk makkelijker maakt! Natuurlijk lees je daarnaast over het onderhoud en de verzorging van deze planten, maak je geen zorgen!


Ga direct naar Tuinieren doe je zo op BOL.com.

Recensie over Tuinieren doe je zo

Als je begint met tuinieren, krijg je meteen een fikse kluif voor je kiezen. Het is lang niet zo eenvoudig als je zou vermoeden, dankzij al die tuinprogramma’s op televisie. Er komt heel wat bij kijken. Tuinieren doe je zo maakt het jou makkelijk om vanuit jouw positie te denken. Je krijgt geen bulk aan informatie waar je alles uit moet filteren, maar kunt zoeken vanuit jouw tuin. hoe is deze ingericht? Wat is jouw basis? Vanuit daar kun je in dit boek makkelijk bepalen hoe je de inrichting maakt en hoe je zorgt dat de planten optimaal floreren. Want een mooie tuin willen we allemaal – maar er ook echt eentje krijgen? Dat is een ander verhaal.

Score: 8


Informatie

Titel: Tuinieren doe je zo
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432513
Prijs: 30.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.