logo-liggend-wit-donkerblauw

Een eeuw groene innovatie: tuinmerk WOLF-Garten viert 100-jarige bestaan


De kenmerkende gele wolvenkop tegen een rode achtergrond. In vrijwel iedere garage en ieder tuinhuis is wel tuingereedschap van het Duitse merk te vinden. Het staat al generaties lang voor vakmanschap en kwaliteit. Tuinieren makkelijker en aangenamer maken dankzij innovaties, dat is altijd al het motto van WOLF-Garten geweest. Dit jaar vier het tuinmerk, bekend van het multi-star® -kliksysteem, zijn 100-jarige bestaan.

Ga direct naar WOLF-garten tuingereedschap op BOL.com.

WOLF Garten 100 jaar 1

Het ontstaan van WOLF-Garten

WOLF Garten 100 jaar 2

Gregor Wolf ontwikkelde in 1927 het multi-star® -kliksysteem in de ijzerwarenfabriek die in 1922 is opgericht door vader August Wolf en zijn zonen Gregor en Otto in Betzdorf an der Sieg. Hij kwam op het idee toen hij op weg naar huis een boer in zijn veld aan het werk zag. Zijn idee groeide uit tot een tuinsysteem dat nog steeds wereldwijd wordt gebruikt. Met één eenvoudige klik kunnen meer dan 70 opzetstukken voor alle tuinklussen aan één van de 14 stelen worden gekoppeld. Hiermee kunnen tal van combinaties worden gemaakt. Na de eerste innovatie volgden talloze andere innovaties. Tot op heden staat innovatie centraal in de geschiedenis van het bedrijf, dat in 1922 door August Wolf is opgericht als een ijzerwarenbedrijf.

Europese tuinen in 2022: Nederlanders hebben de meeste maar de kleinste tuinen

Meer dan de helft van de Europese huishoudens heeft een tuin, dat zijn zo’n 108 miljoen tuinen in Europa. Dit betekent dat minstens één op twee privéhuishoudens een stukje groen onderhoudt, ongeacht de oppervlakte ervan: ongeveer twee derde van de tuinen is kleiner dan 300 m² en ongeveer de helft van de tuinen is slechts 50 tot 100 m² groot. Vergeleken met andere Europese landen is de gemiddelde tuin in Nederland aan de kleine kant. Of eigenlijk: het kleinst van alle Europese landen. Toch is tuinieren in Nederland erg populair. Maar liefst 72% van de huishoudens heeft een tuin!

WOLF Garten nederlanders kleinste tuinen

Populairste tuinproducten

De meest populaire apparaten zijn de heggenschaar met 70%, gevolgd door de grasschaar (64%), de graskantmaaier (60%), de telescopische takkenschaar (55%) en de snoeier (51%).

Nieuwste innovatie

WOLF-Garten breidt het klassieke systeem uit met een accu-steel en vijf opzetstukken op accu en is hiermee net op tijd voor het 40-jarige bestaan van multi-star®. Met deze opzetstukken, waaronder een heggenschaar, grasschaar, graskantmaaier, takkenschaar en snoeischaar, voldoet het e-multi-star™-systeem aan de behoefte van de klant: een efficiënte, veelzijdige tuinier oplossing. Bovendien is de nieuwe accu-steel ook compatibel met alle manuele multi-star®-opzetstukken. Een ander voordeel is dat gereedschap op accu ruimtebesparend kan worden opgeborgen.

Ga direct naar WOLF-garten tuingereedschap op BOL.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.