logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De tuin op tafel, Angelo Dorny

De tuin op tafel - Angelo DornyDe Tuin op Tafel is een wel heel veelzijdig boek voor de hobby-tuinder. Angelo Dorny weet namelijk zijn weg rond de (moes)tuin en heeft al meerdere boeken geschreven over moestuinieren, waarvan ook wij er een aantal hebben gerecenseerd. De tuin op tafel voegt echter een extra dimensie toe. In dot boek spreekt Angelo namelijk niet alleen over het kweken van de lekkerste groenten, maar ook wat je er mee kunt doen als ze eenmaal rijp zijn!

Per seizoen

Het leuke van De Tuin op Tafel is dat het boek helemaal per seizoen is opgebouwd. Je begint in de lente en gaat zo door tot aan de winter, om dan weer aan het begin van het boek te beginnen – en misschien kies je dan wel andere groenten uit om uit te proberen… bij ieder seizoen krijg je natuurlijk een aantal tips voor planten. Zo zaai je in de lente kruiden, wortel en aardbeien, lees je wat je tegen bladluizen doet en speelt hij de radijs in de kijker. IN de zomer is het tijd voor quinoa, bladgroenten, paprika en speciale aandacht voor bijen en de tomaat. Zo heeft ieder seizoen zijn eigen producten, met een paar die extra veel aandacht krijgen.

Koken uit de tuin

Met die ingrediënten, die op dat moment in de tuin te verkrijgen zijn, heeft Angelo in De Tuin op Tafel een aantal toegankelijke recepten bedacht en verzameld die niet alleen heel smakelijk, maar ook nog eens bijzonder zijn. Zo ga ik binnenkort aan de slag met de tomatentaart en de pittige bloemkoolburgers, probeer ik de kritische eters te porren voor pastinaak in zoutdeeg en ben ik ook erg benieuwd naar het lentegerecht van risotto met spinazie en doperwten!

Ga direct naar De tuin op tafel op BOL.com.


Recensie over De tuin op tafel

Dit kookboek is meer dan alleen een kookboek – het leert je namelijk ook nog eens hoe je het beste aan de slag kunt in de moestuin om de beste gewassen van het veld te halen! Groot voordeel daarbij is dat Angelo uit onze regio komt. Veel tuinierboeken reppen namelijk over technieken die helemaal niet bij ons klimaat horen. De recepten zelf zijn toegankelijk, sfeervol gefotografeerd en maken veel gebruik van de seizoensgroenten – precies wat Angelo ons beloofd had. Handig is bovendien dat je per maand een praktisch overzicht krijgt van wat je moet doen – met een handige zaaikalender.

Score: 8


Informatie

De tuin op tafel,
Manteau, 208 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789022334850. Prijs: 24,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.