logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit mag niet ontbreken bij jouw tuin make-over

Met de zomer in aantocht is het weer tijd om je tuin een make-over te geven als deze dat nodig heeft. Je tuin een make-over geven kan een hele opdracht zijn maar soms kunnen een aantal simpele tips en trucs je helpen je tuin weer een nieuwe look te geven. Wil jij meer weten? Lees dan in dit artikel tips en tricks voor het updaten van jouw tuin look en wie weet geniet jij deze zomer met volle teugen van je tuin!

Pleeg eerst onderhoud aan je tuin

Het allerbelangrijkste om je tuin er fris en goed uit te laten zien is door geregeld je tuin te onderhouden. Dit kan betekenen dat je de schutting schuurt en deze opnieuw beits. Door het hout elk jaar te behandelen zorg je er niet alleen voor dat je tuin er goed uit blijft zien, je zorgt er ook voor dat het hout niet gaat rotten. Daarnaast is het belangrijk ervoor te zorgen dat je de stenen in de tuin behandeld, zodat het onkruid vergaat dat er sinds de winter aan het groeien is. Deze simpele dingen zorgen voor een nieuw uiterlijk in je tuin.

Richt een zitplek in

Een ander belangrijk element in de tuin is de zitplek. Hier kan je gasten ontvangen of genieten van de zon terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Of je kan hier tijdens een barbecue in de zomer lekker dineren. Hiervoor is een zitplek nodig, deze zitplek kan bestaan uit tuinsets waarmee je heerlijk kan dineren met vrienden en familie. Een tuinset bestaat meestal uit tuintafels en tuinstoelen. Heb je geen diner plek nodig? Dan kan je er ook voor kiezen om een loungeset aan te schaffen, deze is ideaal om heerlijk op te relaxen in de tuin.

Haal de elementen in je tuin

Een ander element dat niet mag ontbreken in je tuin is het binnenhalen van de elementen. Je tuin heeft vaak wind en aarde, maar de andere elementen vuur en water zijn vaak afwezig. Denk eraan om bijvoorbeeld een water element toe te voegen aan je tuin in de vorm van een vijver of fontein. Dit zorgt er niet alleen voor dat je tuin een eyecatcher heeft, het kan ook erg rustgevend zijn om het water te horen. Wil je wat meer genieten van je tuin? Denk er dan aan om een vuur element toe te voegen in de vorm van een vuurkorf of een stenen barbecue. Zo een vuur element toe te voegen aan de tuin is ideaal voor de zomeravonden waar je marshmallows op het vuur kan roosteren.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.