logo-liggend-wit-donkerblauw

TUDOR presenteert een nieuw Ranger model

Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Britse Noord-Groenland expeditie presenteert TUDOR het Ranger model, een gereedschapshorloge dat de geest van dit gedurfde avontuur viert, inclusief Manufacture Calibre MT5402, een kast van 39 millimeter én een sluiting met ‘snelverstellingssysteem’.

TUDOR Ranger model

Het verhaal

De oorsprong van de TUDOR Ranger familie gaat terug tot 1929. Dit was het jaar waarin Hans Wilsdorf de naam “Ranger” registreerde, slechts drie jaar na de registratie van het handelsmerk “The TUDOR”. In die tijd werd de naam niet gebruikt om het model specifiek aan te duiden, maar in plaats daarvan een avontuurlijk aspect toe te voegen aan bepaalde horloges in de TUDOR collectie. De esthetiek die we nu herkennen als de Ranger verscheen pas in de jaren 1960, met zijn grote Arabische cijfers, royaal bedekt met lichtgevend materiaal op 3 (voor modellen zonder de datum), 6, 9, en 12 uur, evenals de uniek ontworpen wijzers.

De geest van een werktuighorloge

Het nieuwe Ranger model respecteert de esthetische normen die in de loop van zijn geschiedenis zijn vastgesteld, met name de wijzerplaat met Arabische cijfers op 3, 6, 9 en 12 uur, terwijl het nieuwe state-of-the-art technische elementen bevat, in het bijzonder een high-performance Manufacture Calibre en een TUDOR “T-fit” sluiting met een ‘snelverstelsysteem’.

Om dit functionele erfgoed te weerspiegelen, zijn de kast van 39 millimeter en de armband van het Ranger model satijn-geborsteld, waardoor een matte afwerking ontstaat. Sommige elementen zijn gepolijst om de lijnen van de kast te versterken, waaronder de binnenrand van de bezel. Wat de wijzerplaat betreft, zal een aandachtig oog een detail van historische invloed opmerken, namelijk de lichtgevende, geschilderde uurmarkeringen. De pijlvormige wijzers, afgerond voor de urenwijzer en hoekig voor de secondewijzer, zijn kenmerkend voor de Ranger-esthetiek, met als nieuw detail de punt van de secondewijzer in bordeauxrood.

Manufacture kaliber MT5402

Het model Ranger is uitgerust met het Manufacture kaliber MT5402. De constructie ervan is ontworpen om robuustheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en precisie te garanderen dankzij de balans met variabele massatraagheid, die op zijn plaats wordt gehouden door een stevige traversebrug met twee bevestigingspunten.

Jacquard, stalen of hybride armband

Het stoffen bandje is een van de kenmerken van TUDOR. Geweven volgens een traditionele methode op 19e-eeuwse jacquardweefgetouwen door de firma Julien Faure in de regio St-Étienne in Frankrijk, zijn de fabricagekwaliteit en het comfort aan de pols uniek. Voor het Ranger-model heeft TUDOR gekozen voor een olijfgroene armband met twee rode strepen en een beige streep die door de ambachtslieden is geweven.

De Ranger wordt ook aangeboden met een volledig gesatineerd stalen armband, met de TUDOR “T-fit” sluiting uitgerust met een systeem voor snelle aanpassing van de lengte. Dit praktische systeem is gemakkelijk te gebruiken, vereist geen gereedschap en biedt vijf standen, waardoor dragers van de TUDOR Ranger een fijne, onmiddellijke aanpassing van de totale lengte van de armband kunnen uitvoeren. Tevens wordt er ook een derde armband optie aangeboden, in natuurlijk rubber en stof-achtige textuur zwart leer, met beige topstitching en een vouwsluiting.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.