logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Winactie + Gadget review: Trust Ozaa draadloze muis

Het afgelopen jaar hebben heel wat mensen overuren gemaakt achter hun computer. Zelfs vergaderingen, normaliter een rustpunt in je kantoorwerk, is een beeldschermtaakje geworden. Gesprekjes en overlegjes gaan via Teams, WhatsApp of andere chatsystemen. Daarbij kampen veel mensen met een bijzonder onaangepaste werkplek. Duizenden mensen werken vanaf een laptop en zitten de hele dag voorover gebogen achter hun scherm, in een onergonomische houding. Tijd voor verandering! En wie denkt dat zo’n aanpassing handen vol geld kost, heeft het mooi mis. Trust kwam onlangs met een aantal fijne producten die je werkplek een stuk veraangenamen – en die je geen rib uit je lijf kosten. Wij probeerden de ergonomische Trust Ozaa draadloze muis uit.

Premium muis

Voor deze chique muis hoef je geen dure kaas in huis te halen. Je hoeft hem zelfs geen batterij te voeren: hij heeft namelijk een gebouwde accu, die je met de meegeleverde Micro-USB kabel kunt opladen. Op één acculading kan hij heel wat uurtjes soepel over je bureaublad zoeven. Om het maximale vermogen uit zijn accu te halen, gaat hij na een tijdje in een sluimermodus. Nog beter is om hem natuurlijk uit te schakelen met het schuifknopje, die je aan de onderkant kunt vinden.

Ergonomische alleskunner

De Trust Ozaa draadloze muis is ergonomisch vormgegeven. De muis is wat hoger dan normaal en zorgt ervoor dat je hand een tikje naar buiten is gekanteld. Daardoor komt er minder druk op je pols en elleboog te staan dan wanneer je hem bijna loodrecht op je bureaublad legt. Zo kun je langer doorgaan zonder een zeer gevoel of een pijnlijke druk. Bovenop vind je twee muisknoppen, zoals je gewend bent. Positief is de uitwerking hiervan. Het zijn namelijk twee stille knoppen, waardoor ze een verminderd ‘klik’-geluid hebben dan normale muizen. Je hoort ze nog wel, maar een stuk minder. Het scrollwiel in het midden heeft een resolute klik. Daarmee scroll je zelfverzekerd door teksten en websites. Bij je duim vind je nog een scrollwiel, waarmee je horizontaal kunt scrollen. Erg handig voor bijvoorbeeld grafische programma’s of pdf-documenten waarin je flink inzoomt. Beide scrollwielen hebben een dubbelfunctie als drukknop. Bij je duim vind je daarnaast nog eens twee drukkknoppen, die standaard ingesteld zijn op ‘vorige’ en ‘volgende’. Ikzelf vond die knoppen wat onhandig gepositioneerd, je moet je duim best flink naar binnen buigen om die knoppen te gebruiken. Boven op de muis vind je een knopje waarmee je de resolutie kunt instellen van de muis. Klinkt overbodig, maar het stelt praktisch gezien in hoe snel de muis beweegt. Soms wil je snel van de ene kant van het scherm naar het andere, een ander moment wil je juist heel precies te werk gaan. Met die knop regel je het in een handomdraai!


Recensie over Trust Ozaa

De Trust Ozaa is een prettige en praktische muis voor alledaags gebruik. Prettig zijn het profiel bij je duim en pink, waardoor je een goede grip hebt op de muis. De helling van de pols had van mij wat scherper gemogen, maar het is een verbetering op de standaard muis. In sommige gevallen is het horizontale scrollwiel een prettige toevoeging, maar het zal erg afhankelijk zijn van je dagelijkse taken. Dat je hem kunt gebruiken als knop is wel prettig. Persoonlijk zou ik hem het liefst instellen als ’terug’-knop, maar de knoppen zijn niet programmeerbaar. Minpuntje!

Score: 7


Informatie

Ozaa, Trust
Meer weten?
Prijs: 49.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.