logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Trust Muta draadloze controller

Je hebt rustige gamers… en fanatieke gasten die helemaal opgaan in hun avontuur. In beide gevallen is iets te zeggen voor een betaalbare controller: de eerste gamer zal misschien jaren kunnen doen met zo’n controller, voor de helft van het geld van een merk-model. De fanatieke gamer zal misschien geen zin hebben om telkens diep in de buidel te tasten als er weer een controller is gesneuveld… en daarom al geïnteresseerd zijn in het goedkopere segment. Wij ontvingen een Trust Muta Wireless controller, de draadloze variant uit de Muta-reeks die een paar toffe features voor je in huis heeft.

Slim model

De Trust Muta Wireless ziet er al meteen strak uit. Hij ziet er een beetje uit als een kruising tussen de controllers van de Switch, Playstation en de XBOX, met vrij forse ‘vleugels’ die behoorlijk recht naar onder prijken, een verwisselbare D-Pad om bij jouw gameconsole te matchen en twee joysticks aan de onderkant van de controller, zoals de Playstation dat placht te doen. Natuurlijk heb je vier actieknoppen, twee drukgevoelige (!) schouderknoppen aan zowel de linker als de rechterzijde en een aantal menuknoppen om je voor te bereiden op iedere koppelmogelijkheid. Prijzenswaardig is te melden dat de behuizing is gemaakt van maar liefst 75% gerecycled materiaal. Ook de verpakking is volledig gemaakt van papier en karton, waardoor hij volledig te recyclen is. Het is daarmee al een milieuvriendelijke gamecontroller. Tel daarbij de oplaadbare batterij op en je bent nog een stapje beter bezig!

Trust Muta verbinden

De Trust Muta is op verschillende manieren te koppelen met je computer of gameconsole. De makkelijkste manier is natuurlijk met de meegeleverde dongle. Die prik je in je computer of console en je bent klaar voor actie. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om de controller aan te sluiten met de meegeleverde USB-C kabel, waarmee je hem ook kunt opladen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om de controller via bluetooth te verbinden met je device. Daarmee is hij ook te gebruiken als controller op je smartphone of tablet!

De controller in gebruik

Laten we eerlijk zijn: de dure, merk-eigen controllers zijn in feite ongeëvenaard als het aankomt op bediening en comfort, hoewel iedereen een ander model prettig lijkt te vinden. De controller ligt prima in de hand. De grove bovenkant zorgt voor een aangename grip en een goede houvast, en dankzij de neutrale vorm is deze controller eigenlijk wel een allemansvriendje. De knoppen voelen wat minder degelijk aan dan de dure varianten, maar tot nu toe hebben we er geen problemen mee gehad. Hoewel de analoge joysticks heel prettig werken, vonden we de cursortoetsen aanzienlijk stroever in gebruik. Je kunt de D-Pad naar wens aanpassen, mocht je een ronde willen in plaats van de cursortoetsen.


Ga direct naar Trust Muta Wireless controller op BOL.com.

Recensie over Trust Muta Wireless controller

De Trust Muta is een echte allemansvriend: niet alleen qua vormgeving en comfort, maar ook in de manier waarop je hem kunt koppelen met zo’n beetje iedere console die je maar kunt bedenken. De D-Pad liet zich soms wat stroef bedienen, maar wellicht wordt dit na wat langer gebruik beter. De witte steeltjes van de analoge joysticks deden een beetje afbreuk aan het ontwerp – ik had daar liever zwarte (of Trust-rode?) steeltjes gezien. De koppelmogelijkheden van de dongle, bekabeld of via bluetooth bieden genoeg mogelijkheden. Pluspunten krijgt deze controller voor de schappelijke prijs, de milieubewuste aanpak en de ingebouwde oplaadbare batterij.

Score: 8


Informatie

Trust Muta Wireless controller
Adviesprijs: 39.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.