logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Trust Lyra bluetooth toetsenbord

Een goede ergonomie is super belangrijk, dat hoef ik natuurlijk niet meer te vertellen. Toch zitten ontzettend veel mensen nog achter een laptop te werken, zeker omdat Flex werken inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is geworden. Door een extern toetsenbord en muis te gebruiken kun je makkelijk zorgen voor een betere werkhouding, waardoor je veel minder last krijgt van je armen en polsen. Trust komt hiervoor met een interessante set: de Trust Lyra toetsenbord en muis. Wij ontvingen een exemplaar van het Trust Lyra toetsenbord voor een uitgebreide test.

Milieubewust

Nu heeft Trust onlangs best strenge duurzaamheidsmaatregelen aangekondigd, waar de Lyra volledig in past. Zo zijn de Trust Lyra-producten gemaakt van 85% gerecycled plastic en worden ze geleverd in een 100% plasticvrije FSC®-gecertificeerde verpakking. Grappig detail: het toetsenbord zelf zit in papier gewikkeld in de doos, als een stuk kaas :). Dankzij de oplaadbare items kun je met een gerust hart op pad en zijn het ideale compagnons voor thuiswerken, maar kun je hem ook goed gebruiken op kantoor of onderweg.

Compact ontwerp

Het Trust Lura toetsenbord is klein en compact. Het heeft geen numeriek deel, zoals je ook gewend bent van je laptop. Bijkomend voordeel is daarbij dat je muis ook dichter bij je toetsenbord ligt. Het minder hoeven reiken naar de muis zorgt voor een lagere belasting van je elleboog en arm. De toetsen zijn laag en hebben weinig druk nodig. Daardoor kun je zonder al te veel inspanningen typen. De functietoetsen vervullen daarbij als sneltoetsen voor bijvoorbeeld het afspelen van media of het instellen van de schermhelderheid. Onder het toetsenbord vind je twee sets uitklapbare pootjes, zodat je hem in drie niveaus op je bureau kunt leggen. Ook dat draagt bij aan een prettige en gezonde werkhouding. Je steekt het toetsenbord ook makkelijk in je laptoptas, zodat je overal fijn kunt werken. De achterkant is voorzien van een aan-uitschakelaar en een USB-C oplaadpoort. Met een volle accu kun je overigens 6 maanden vooruit.

Connectiviteit

Met de mogelijkheid om draadloos tot drie apparaten tegelijk te verbinden via een enkele USB-ontvanger of twee Bluetooth-profielen. Met de drie sneltoetsen hiervoor kun je makkelijk schakelen tussen je computer, laptop en tablet. Maar je kunt zelfs werken op je smartphone, als je daar een geschikte houder voor hebt Het toetsenbord is compatible met Windows, iOS, iPadOs, MacOS, Android en Chrome OS. Het heeft voor de verschillende systemen de juiste knoppen aan boord.

Kwaliteit

We gebruiken het Trust Lyra toetsenbord nog niet zo lang, over de kwalitatieve duurzaamheid kunnen we dus nog niet zo veel melden. Wel viel ons op dat er een paar inconsistente features waren. Zo zijn de knoppen om te wisselen tussen de bluetooth-koppelingen en de adapter beduidend minder goed afgewerkt dan de knoppen van het toetsenbord. De toetsen van het toetsenbord zijn vrij vlak en laten zich makkelijk indrukken, waarbij je nog net een subtiele klik hoort. Het is daarmee geen ‘silent’ toetsenbord te noemen. Opvallend is wel dat sommige letters en symbolen beduidend witter zijn dan andere letters. Een visueel minpunt!


Ga direct naar Trust Lyra op BOL.com.

Recensie over Trust Lyra

Voor amper 35 euro kun je geen buil vallen aan dit compacte toetsenbord. Het toetsenbord heeft een paar slimme functies, zoals de verstelbare pootjes en de mogelijkheid om met drie apparaten te kunnen koppelen. Voor flexwerkers is het een ideale oplossing om de werkhouding te verbeteren, ook als je op pad bent. Met de juiste middelen kun je hiermee zelfs vanaf een tablet prima werken (zeker omdat alle grote kantoor-software fijne apps hebben). De toetsen voelen niet zo solide aan als dure tegenhangers, maar is prima werkbaar in de praktijk. Duidelijk minpunt vond ik wel de verschillende kleuren aanduiding op het toetsenbord, wat het geheel een echt goedkope uitstraling geeft. De duurzame productie en materiaalkeuze is weer een pluspunt.

Score: 7


Informatie

Trust Lyra
Adviesprijs: 34.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.