logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Trust Forta playstation headset

Niet alle gamers hebben een groot budget – en als je net een PS5 hebt gekocht, zul je een flink eind door dat budget heen zijn. Logisch dus dat we ook regelmatig goedkopere headsets de revue laten passeren – want een goede headset is onmisbaar… maar daar hoef je lang niet altijd de hoofdprijs voor te betalen!

Gaming met Trust

De Trust Forta Headset is een betaalbare een gaming headset, die speciaal voor de PS5 is ontwikkeld. Dat houdt overigens niet in dat je hem alleen daarvoor kunt gebruiken – in tegendeel! Laten we eens kijken wat je er mee kunt en wat de prestaties van deze headset zijn.

Vormgeving

De Trust Forta GXT 498 voelt stevig en duurzaam aan. De oorkussens en hoofdband zijn gewatteerd en zijn comfortabel. De headset is ook licht van gewicht en gemakkelijk aan te passen, zodat je hem makkelijk een lange tijd kunt dragen. Bijzonder om te vermelden is dat de headset voor bijna 75% gemaakt is uit gerecyclede materialen. Ook de verpakking bestaat volledig uit recyclebaar karton!

Geluidskwaliteit

Laten we beginnen met één van de belangrijkste aspecten: de geluidskwaliteit! Zoals de meeste over-ear koptelefoons zorgt het gesloten ontwerp van de oorschelpen voor een goede geluidsdemping van omgevingsgeluiden. Daardoor heb je geen ruisonderdrukking nodig. Waar veel koptelefoons binnen dit budget gebruikmaken van 40 mm drivers (wat een goede basis vormt), weet Trust indruk te maken met 50mm drivers, met een 3D effect. Daarmee leveren ze een goed en neutraal geluid. Het is helder en krachtig, waardoor je ieder detail van je game kunt horen. De geluidskwaliteit is indrukwekkend voor dit prijskaartje, waarbij we moeten vermelden dat het geluid niet vervormt als je het volume ophoogt, een probleem dat we vrij vaak zien.

Microfoon

Om te communiceren met je gamevrienden is een microfoon belangrijk. De ruisonderdrukkende microfoon van de Trust Forta GCT 498 is flexibel en makkelijk in positie te brengen. Het is niet de meest heldere microfoon die we voorbij hebben zien komen, maar je bent verstaanbaar. Wil je niet online gamen of communiceren met je vrienden? Dan kun je de microfoon makkelijk afkoppelen en wegleggen. Je kunt hem ook muten met een schakelaar op de oorschelp.


Ga direct naar Trust Forta GXT 498 op BOL.com.

Recensie over Trust Forta GXT 498

Al met al biedt de GAMINXXTRUST Trust Forta Headset GXT 498 een uitstekende combinatie van geluidskwaliteit, comfort en duurzaamheid. Het is een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare headset die ze urenlang kunnen dragen zonder zich ongemakkelijk te voelen. Hoewel hij ontworpen is voor de PS5, is hij ook compatible met PC en de PS4 (en alle andere apparaten met een 3,5mm aansluiting 😉 )

Score: 8


Informatie

Trust Forta GXT 498
Adviesprijs: 49.90 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.