logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review van True History of the Kelly Gang


De True History of the Kelly Gang is een heftige film, laat ik dit voorop stellen. Het is een heftig verhaal van anarchie en uitdaging, met genoeg geweld om je even tot stilte te manen. Het verhaal is gebaseerd op het verhaal van Ned Kelly. Australië, 19e eeuw. Hij is van jongs af aan in de leer bij de beroemde struikrover Harry Power. Wanneer zijn moeder gearresteerd wordt, neemt Ned geen genoegen meer met het overvallen van kleine postkoetsen. Hij verzamelt een groep rebellen om zich heen om een opstand te plannen tegen de Britse overheersers. Een onvermijdelijke clash tussen de vrijbuiters en autoriteiten lijkt in de maak…

Persoonlijke strijd

Toch richt de film zich niet alleen maar op de standaard criminele activiteiten waar de bende zich mee bezighoudt, zoals onderduiken, banken beroven, ruzie maken en uiteindelijk de confrontatie opzoeken. in plaats daarvan richt de film zich meer op Kelly als individu, en krijg je een achtergrondverhaal te zien dat bijna onmerkbaar in het hoofdverhaal verandert. Het omvat de homo-erotiek en seksuele travestie van zijn bende: het dragen van damesjurken om de vijand te verbazen en bang te maken, en om het sensuele plezier van misdaad te intensiveren.

Opgroeiende boevemans

Kelly wordt als kind gespeeld door Orlando Schwerdt en als jonge man door George MacKay, wiens lichaam bijna uit marmer gebeiteld lijkt. Ned is volkomen in de ban van zijn moeder Ellen, ondanks dat ze hem als kind heeft ‘verkocht’ aan de beruchte crimineel Harry Power. Het is van Power dat Kelly leert om meedogenloos te zijn en zijn eigen geschiedenis schrijft. Toch kan Kelly zichzelf er niet toe zetten de Engelse sergeant te doden die zich ooit aan zijn moeder heeft vergrepen en raakt hij bevriend met een lijzige Engelse agent in het plaatselijke bordeel.

Bekijk hieronder de trailer van True History of the Kelly Gang

Ga direct naar True History of the Kelly Gang op BOL.com.


Recensie over True History of the Kelly Gang

Al deze elementen van zijn verhaal leiden ons naar Kelly’s grote roeping van misdaad en opstand tegen de Britten, compleet met zijn beroemde zelfgemaakte pantser. Zijn laatste confrontatie met de soldaten is een stroboscopische, hallucinerende nachtmerrie. Dat alles maakt de film een vermoeiend schouwspel, die lang niet even prettig verhalend blijkt. Sommige wendingen lijken vreemd, maar komen toch natuurlijk over, zoals de vriendschappen die Ned sluit met de Britse onderdrukkers. Het is een heftig en allesomvattend verhaal, dat soms te ver afvaart om het verhaal goed over te brengen. Een wankel evenwicht tussen verhalenvertellers en schokkende momenten is niet altijd even succesvol, zo blijkt.

Score: 6


Informatie

Titel: True History of the Kelly Gang
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 121 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenesBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.