logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Trubbel de Trol is op jacht naar het Zwaard van Dinges

trubbel-de-trol-het-zwaard-van-dinges-reggie-naus-boek-cover-9789021675619 Trollen zijn maar rare schepsels. Groen en harig met rare neuzen, grote voeten en een staart. Toch zijn trollen helemaal niet meer zo een als ze vroeger waren. Toen aten ze namelijk mensenbeesten met huid en haar op. Op een gegeven moment is er besloten dat dit geen goed idee was en sindsdien laten ze de mensenbeesten met rust. Ze leven al heel erg lang rustig naast elkaar. Je moet namelijk weten dat trollen niet tegen zonlicht kunnen: die blijven dus netjes in hun grotten en hollen. Er is een trol die juist contact zoekt met mensen: Trubbel. En in het boek Het Zwaard van Dinges komt hij daar akelig door in de problemen.

Verboden vriendschap

Want hoewel trollen geen mensenbeesten niet meer opeten, is het natuurlijk niet zomaar toegestaan om er ook meteen bevriend mee te raken! En dat is nu precies het geval met hij is bevriend met Pepijn en Sanne, en hun vader Mendert. Als de opa van Trubbel op een dag opgeroepen wordt door de Trollenraad weet de kleine trol even niet wat hij moet doen. Zijn opa is namelijk versteend door de zon! Uiteindelijk besluiten Trubbel, Pepijn en Sanne met zijn drieën naar de Trollenraad af te reizen. Deze enorme trol met drie hoofden is echter absoluut niet gediend van het feit dat Trubbel bevriend is geraakt met mensenbeesten! En volgens de trollenwet kun je dat maar op één manier goedmaken: door een opdracht uit te voeren. Het liefst een zo moeilijk mogelijke opdracht.

Mission Impossible

En zo krijgen de drie jongelingen een ontzettend moeilijke opdracht. In de wereld van trollen, kabouters en andere rare schepsels komen namelijk ook tovenaars voor. Een van die tovenaars heeft een magisch zwaard waarin alles mee tevoorschijn kan toveren, waaronder natuurlijk ook eten: iets wat geen trol kan weerstaan. En dus moeten Trubbel, Pepijn en Sanne op reis door allerlei verschillende gevaarlijke gebieden om af te reizen naar de tovenaar Fabius Nocturnus Sinistar. Ofwel Dinges, want niemand onthoud die lange naam. Ze moeten het Zwaar van Dinges stelen!

Bizar grappig

Tot nu toe klinkt het misschien allemaal griezelig, eng, smerig en spannend, maar vergis je niet! De schrijver van dit boek, Reggie Naus, heeft echt een bijzonder goed gevoel voor humor! Het hele boek is echt doorspekt met subtiele grapjes, leuke woordspelingen en vooral veel rare wendingen, waardoor je bijna vergeet dat het om de enge trollenwereld gaat waar je over leest. Het verhaal wordt daarnaast bijgestaan door de coole illustraties van Kees de Boer.

Informatie

Het zwaard van Dinges, Reggie Naus
Illustrator: Kees de Boer Ploegsma, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,99 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789021675619

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.