logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat voor trouwpak past bij jou?

Trouwen doe je meestal maar één keer in je leven. Vooruit, we gaan mee met onze tijd… twee keer. Maar maak er hoe dan ook een onvergetelijke dag van! Daar hoort een feestdag bij die op jullie lijf geschreven is. Misschien houd je het liever ingetogen met een groots diner als afsluiter, misschien ga je het liefst tot in de kleine uurtjes door met dansen, swingen en drinken. De een trouwt enkel in het stadhuis, voor de ander is een religieuze insteek in het huwelijk een stuk belangrijker dan enkel de formaliteiten. Net zo persoonlijk is de bruidskleding. Voor vrouwen is er meer dan genoeg keuze in bruidskleding, van jurken tot stoere pakken… maar hoe zit dat met mannen? Wat voor trouwpak pas bij jou?

Klassiek, modern of uniek

een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen is de stijl van het pak. De afgelopen jaren waren klassieke, driedelige pakken ontzettend in trek. Vaak ontbrak enkel de hoge hoed nog maar, voor de rest liepen de mannen in een decadente stijl rond. Een iets wijdere pantalon, overhemd met een giletje, gecombineerd met een klassiek model jasje. Dat past natuurlijk perfect bij een wat forsere, romantische jurk, maar wanneer je (aanstaande) vrouw in een moderne, strakke jurk staat, val je wel uit de toon! je kunt daarom ook kiezen voor een “normaal” pak, wat eigenlijk inhoudt dat je het giletje achterwege laat. Ook de stijl en vormen van een pak kunnen dan een stuk strakker en moderner. Hier kun je werken met strakkere pantalons en een getailleerd jasje. Of misschien gooi je het over een heel andere boeg en ga je in een roodgeruit overhemd met opgerolde broekspijpen in de bakfiets naar het stadhuis… alles kan en mag – het is immers jullie dag!

Kleurentrends in trouwpakken

De laatste jaren hadden de trouwpakken veel mannen steevast dezelfde kleur. Natuurlijk zijn grijs en zwart echte klassiekers, maar naast deze keuzes voelde blauw toch wel de boventoon. Die trend is nu duidelijk over zijn hoogtepunt heen. Dat wil niet zeggen dat we weer terug zijn bij de zwarte en grijze pakken, integendeel! Je kunt kiezen uit vrijwel alle kleuren van de regenboog. Daarbij valt wel op dat rode pakken nog steeds in trek zijn, maar dat er ook een enorme opkomst is voor groene trouwpakken. Deze zijn net zo veelzijdig en neutraal als zijn blauwe tegenhangers, maar ogen een stuk vriendelijker dan sommige felblauwe tinten. Bovendien kleedt groen ontzettend netjes af, wat (laten we eerlijk zijn) toch wel een dingetje is op De Grote Dag.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.