logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Trollhunters: Defenders of Arcadia

Ken je de Netflix animatieserie Trollhunters al? Zo niet, moet je die zeker gaan kijken. De drie seizoenen van de originele serie zijn al de moeite waard, maar de spin-off series zijn ook super tof! En heb je geen Netflix? Geen nood. De serie Trollenjagers is ook te koop op dvd! Maar goed. De game Trollhunters: Defenders of Arcadia is gebaseerd op de serie. Het speelt zich af nadat het derde seizoen is afgelopen, om heel precies te zijn. Je kruipt hierbij in de Trollenjager Jim, waarbij je als een echte, klassieke platformgame moet rennen, springen en meppen om de levels te voltooien.

Het verhaal van Trollhunters: Defenders of Arcadia

Jij neemt de rol aan van Jim Lake Jr. terwijl hij door de tijd reist om bedrieger-trol Porgon te vangen en de tijdpocalyps te stoppen. Hier bij ga je op avontuur in de unieke werelden van de game en ontmoeten bekende personages terwijl je jouw armor verbetert, nieuwe vaardigheden leert en de held van Arcadia wordt. Bekijk hier de trailer:

Sidekicks en personages

Je staat er trouwens niet alleen voor, want je wordt aan alle kanten geholpen om je doel te bereiken. Natuurlijk is er Merlijn die je help met zijn magische kunsten, maar ook Claire en Toby, die met zijn strijdhamer grote dozen kapot kan meppen. Hier wordt duidelijk aangegeven wanneer je hun hulp moet inschakelen, wat het niet zo heel moeilijk of uitdagend maakt. Ook de verzamelitems die je per leven moet behalen (vuile sokken en kabouters) kom je vanzelf tegen. Soms moet je een kleine omweg maken, maar ook die zijn niet heel erg verrassend. Het draait bij Trollhunters: Defenders of Arcadia dan ook vooral om het rennen en springen. Verdwijnende platformen zijn eigenlijk de grootste uitdaging, daarbij heb je de meeste timing nodig.

Wie spreken de stemmen in van Trollhunters?

Gaaf detail: de originele stemmencast heeft hier zijn ding gegaan om een mooi resultaat neer te zetten! De originele Engelse stemmen van Trollenjagers (en ook de game Trollhunters: Defenders of Arcadia) zijn:

  • Jim Lake Jr. (Emile Hirsch)
  • Claire (Lexi Medrano)
  • Toby Domzalski (Charlie Saxton)
  • Merlin (David Bradley).

Voor de fans

Trollhunters: Defenders of Arcadia is echt een game voor de ultieme Trollenjager-fans. Het verhaal is gebaseerd op de animatieserie en de gesprekken met de verschillende karakters is erg leuk uitgevoerd. Het verhaal zelf (transporteren naar het verleden en andere locaties, het eenvoudig rennen door het platform) biedt namelijk vrij weinig uitdaging voor oudere spelers. De baasgevechten horen ook daarbij. Je krijgt een flink aantal bekende schurken voor je op het scherm, maar om ze te verslaan… dat is niet zo moeilijk. De doelgroep is dus bepaald: jongere spelers, of spelers die houden van een eenvoudige platformgame. Een nadeel is wel dat de graphics beter hadden gekund. Je ziet duidelijk de schaduwranden en lichtzijden. Daardoor lijkt het alsof de personages boven de achtergrond zweven, in plaats van er in te bewegen. De wereld zelf is ook vrij eenvoudig gemaakt, het lijkt echt alsof je in een twee-dimensionale wereld beweegt.

Ga direct naar Trollhunters: Defenders of Arcadia op BOL.com.


Recensie over Trollhunters: Defenders of Arcadia

Trollenjagers heeft inmiddels een mooie schare fans opgebouwd. En terecht, het is een geweldige animatieserie voor zowel jonge als oudere kinderen. Deze game richt zich echt op jongere kinderen. Het is een eenvoudige game, waarbij de graphics niet bepaald denderend zijn. Het leuke is wel dat het een ouderwetse platformgame is, maar de uitwerking laat echt te wensen over.

Score: 6


Info

Trollhunters: Defenders of Arcadia, Bandai Namco
PS4, Nintendo Switch, platform.
Prijs: 35 euro.

Games koop je online bij:


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.