logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Trice, Identity Games


Trice is een nieuw denkspel van Identity Games, dat verraderlijk eenvoudige spelregels heeft. Het is namelijk een stuk moeilijker dan je denkt! Het doel van het spel Trice is namelijk om woorden te vormen. Simpel, zou je denken, maar er zijn twee belangrijke beperkingen.

De spelregels van Trice

Trice wordt geleverd in een doos met vijf dobbelstelen en een scoreblok. De dobbelstenen bestaan uit twee groene dobbelstenen met letters, een rode dobbelsteen met letters en twee witte dobbelstenen met cijfers (4-5-6 en 6-7-8). Neem één van de twee groene dobbelstenen, de rode dobbelsteen en één van de twee witte dobbelstenen en dobbel daar mee. De letter van de groene dobbelsteen bepaalt de beginletter, de rode dobbelsteen toont de eindletter. Op de witte dobbelsteen vind je het aantal letters waar het woord uit moet bestaan. Alle spelers krijgen vanaf dat moment een halve of een hele minuut om zoveel mogelijk woorden op te schrijven die aan dat criterium voldoen!

Schrijven maar!

Dat is lastiger dan je zou denken. Probeer maar eens woorden te bedenken die met de K beginnen en vier letters lang zijn. Dat is al knap lastig. Maar wat als die met een E moeten eindigen? Je zou denken dat je minder keuzestress hebt, maar het maakt het hele spel simpelweg moeilijker. En dan heb je ook nog te maken met die tijdsdruk en klagende mensen aan tafel… het is dus best knap als je al een paar woorden weet te bedenken. Bij sommige combinaties lukte het ons allemaal niet om woorden te bedenken, bij andere opdrachten kwamen we makkelijk aan de 12 woorden. De truc is schrijven en voortborduren op de bestaande woorden. Soms is 1 letter vervangen al goed voor een nieuw woord!

Ga direct naar Trice op BOL.com.


Recensie over Trice

Trice is een leuk en kort woordspel. Het bestaat uit zes rondes van een minuut. Veel langer dan 10 minuten gaat het dus niet duren, inclusief het optellen van de score. Dat maakt het spel al leuk. De leeftijdsgrens van 10 jaar of ouder is zeker aan te raden, maar je zult merken dat kinderen soms meer woorden bedenken dan jij. Maak afspraken over namen en afkortingen, daar wordt in de handleiding niet over gerept. De uitvoering is eenvoudig maar goed genoeg, hoewel de scoreblok niet heel veel toevoegt.

Score: 8


Informatie

, Identity Games
Genre: denkspel, Tijdsduur: 10 minuten.
Voor 1 tot 7 spelers. Leeftijd: vanaf 10 jaar. Prijs: 9.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.