logo-liggend-wit-donkerblauw

Trendy tafellampen


Als je aan lampen denkt, denk je waarschijnlijk het eerst aan plafondlampen. Dat zijn immers de meest gebruikte lampen in huis – denk maar eens na: iedere kamer in huis heeft wel een lamp aan het plafond hangen! Het kan ook zijn dat je juist denkt aan vloerlampen, omdat je die meer ziet en waar je misschien ook wel meer aandacht aan hebt geschonken bij het uitzoeken dan bij het kopen van je plafondlamp. Toch is er nog een derde groep lampen die echt iets kan toevoegen aan je interieur: tafellampen!

Sfeermakers

Tafellampen zijn nog meer dan vloerlampen sfeermakers in huis. Je kiest ze namelijk niet alleen voor de lichtopbrengst en de sfeer die ze neerzetten met het licht, maar ook met de vormgeving en styling. Een tafellamp zet je – net als een beeldje of een decorstuk – prominent zichtbaar op tafel neer. Daar schenk je natuurlijk de grootst mogelijke aandacht aan om een model te kiezen dat helemaal aansluit bij jouw stijl en interieur. Ook kun je elementen als tafellampen perfect gebruiken om je interieur net even een update te geven. Een nieuwe impuls om een andere trend te volgen.

Trends van dit jaar

We zien een aantal trends op het gebied van verlichting en tafellampen. Laten we eens kijken naar de lampen van Straluma.

  • Zo is het heel hip om ledlampen te gebruiken waarbij je een gloeidraad ziet. Het is natuurlijk geen echte gloeidraad, maar deze nieuwe techniek heeft de retro-trend een flinke boost gegeven.
  • Retro en industrieel zijn dus helemaal terug. Natuurlijke materialen, verweerd metaal, grote schakelmaterialen – het hoort echt bij deze stijl. De modellen zijn lekker retro, van de jaren 30 tot en met de jaren 70.
  • Scandinavische modellen zijn ook erg hip. Je kent ze vast wel: de draadmodellen met driehoeken en zeshoeken, waar je ook weer de lamp prominent in beeld hebt. Minimalistische ontwerpen staan hier centraal.
  • Orientaalse lampen zijn ook erg hot. Arabische lampen met drukke, uitstestanste patronen in de lampenkap schijnen indrukwekkende patronen op de muur en het plafond. Ze doen je zo wegdromen naar 1001 nacht!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.