logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dé trend kleuren van 2022


Joa Studholme, Farrow & Ball’s kleurcurator, voorspelt dat we eenvoudige en bekende kleuren in slimme combinaties veel terug gaan zien in de wooninrichting. “Er is iets onmiskenbaar menselijks aan de kleuren die ons aantrekken voor 2022”, zegt Joa, “evenals de manier waarop we ze gebruiken.”

“Décor blijft zich ontwikkelen en trekt inspiratie uit het bescheiden karakter van de wereld van folk en ambachtelijkheid. Daarbij worden vijf belangrijke tinten gebruikt die de waarde van een eenvoudig leven benadrukken en die in iedere combinatie en iedere ruimte kunnen worden gebruikt. Ze zijn een eclectische mix van het pure en het eenvoudige die de warmte en harmonie oproept van een meer onschuldige tijd en tegelijk het leven van vandaag viert. Functie gaat hand in hand met versiering, door kleuren en afwerkingen op onverwachte manieren te gebruiken om de principes van nut, vriendelijkheid en eerlijkheid te omarmen.”

Babouche No.223

In 2022 zullen we genieten van helderdere kleuren die een terugkeer naar het normale leven aankondigen. Het vrolijke en ongecompliceerde Babouche is de perfecte tint voor deze taak. Ook al is het een uitgesproken kleur, de tint voelt nooit opzichtig of overweldigend. Kamers met Babouche lijken vol met zonneschijn, vooral in combinatie met het subtiele School House White. Het palet zelf heeft een simpel, folkachtige sfeer, maar door het te gebruiken op de wanden, het badpaneel en de vloer ontstaat een algehele uitstraling die buitengewoon krachtig is.

School House White No.291

Er is niets zo vertrouwds en bemoedigend aan een geschilderde vloer. Het schaakbordpatroon in Stone Blue en School House White (in Modern Eggshell), brengt je direct terug naar het verleden. Het nostalgische gevoel wordt voortgezet met Breakfast Room Green (in wasbare Modern Emulsion) op de ondermuren en School House White (in de matte Estate Emulsion) op het bovenste deel van de muren en op het plafond. Deze eeuwenoude manier van decoreren introduceert kleur net onder de ooghoogte, om daarboven een lichte en luchtige sfeer te behouden. Dit biedt tegelijk duurzaamheid.

Breakfast Room Green No.81

Het gebruik van een kleur voor zowel de wanden als het houtwerk, zoals het levendige Breakfast Room Green, kan een kamer groter laten lijken door de beperkingen van de ruimte te verhullen. Het gedurfde gebruik van deze ene kleur creëert ook een buitengewone achtergrond voor kunst of voor meubels, die je met een laagje Modern Eggshell kunt upcyclen. De hier toegepaste combinatie van Breakfast Room Green en Stone Blue voelt zowel opvallend als vertrouwd aan. De krijtachtige matte afwerking van onze kenmerkende Estate Emulsion op de wanden kleuren optimaal uit, terwijl het licht in de loop van de dag verandert.

Stone Blue No.86

School House White is minimalistisch, tijdloos en voelt bekend aan, maar heeft een subtiele verfijndheid. De deur is geverfd in de krachtige en levendige tint Stone Blue in Full Gloss. De traditionele waarden van deze finish zijn perfect om thuis te gebruiken. In 2022 kunnen deze kleuren op spaarzame en verrassende manieren worden ingezet (bijvoorbeeld op een deur of keukenunit), om een modern gevoel toe te voegen met een geschikt vintage smaakje. De krachtige klassieke tinten van Incarnadine onder de dado rail voegen ook wat spanning toe, terwijl er een vleugje bescheidenheid bewaard blijft.

Incarnadine No.248

Het is zo fijn om een eclectische mix van stijlen en kleuren te zien, die niet alleen voor puur plezier zijn gekozen, maar als deel van een omvangrijke decoratieve aanpak. In deze kamer is het algehele effect vrolijk en uitgesproken. De vormen van het hoofdbord zijn in School House White rechtstreeks op de wanden in Breakfast Room Green geverfd, terwijl gedurfde strepen zijn toegepast op het plafond in het rijke strakke Incarnadine. Het slimste is misschien wel dat de plafondstrepen een eindje doorlopen op de wanden. Dit zorgt voor een intiem tentachtig gevoel, wat de overgang tussen wand en plafond verzacht.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.