logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De trendy badkamer


Er was een tijd dat badkamers tijdloos en clean moesten zijn. Witte tegels op de vloer en tegen de wand, witte meubelen en kasten… de badkamer moest op de eerste plaats functioneel zijn. Een plek om je te wassen en klaar te maken voor een nieuwe dag. Dat is gelukkig veranderd: qua inrichting mag je jezelf laten gaan. Kies die warme tegels en bijzondere meubels, om zo een plek te creëren waar jij je prettig in voelt. 

Unieke materiaalcombinaties

Het leuke is dat de meubels en tegels daar ook op aansluiten. Je hebt tegenwoordig bijzondere combinaties van materialen, die duurzaam en sfeervol zijn. Als je kijkt naar tegels, bijvoorbeeld, dan zie je dat je kunt kiezen uit verschillende stijlen en vormgevingen. Je kunt zelfs tegels kiezen die sprekend op hout lijken. Daarmee krijgt je badkamer automatisch al een warmere uitstraling. Ook bijzondere vormen, zoals een hexagon, zorgt voor een unieke sfeer. Houd er wel rekening mee waar je welke tegel plaatst. Een kleine tegel zorgt ook voor veel voegwerk, wat in een douche niet bepaald praktisch is. 

Ronde meubels en warme kleuren

Een andere trend is om te kiezen voor ronde meubels. Je ontkomt natuurlijk niet aan een rechte muur – en ook een inloopdouche heeft dikke, rechte hoeken. Maar kies je voor een douchecabine, dan zorgt een ronde wand voor een zachtere en warmere uitstraling dan een hoekvorm. En kies je een toilet, ga dan voor rondere vormen – ook voor de doorspoelknop! Om een zachtere uitstraling te krijgen, is het ook slim om te werken met warme kleuren. Bruintinten en donkergrijs lenen zich bij uitstek voor een warm onthaal in de ochtend. Maak het ook niet te donker en wissel lichte en donkere delen met elkaar af. Met accessoires, zoals een houten badkamermeubel, spiegellijst of praktische manden, breng je extra sfeer in de ruimte.

Combineer vorm en stijl

Het fraaiste resultaat is wanneer je vormen en stijlen combineert. Niet alle wanden hoeven met dezelfde tegel bekleed te worden. Sterker nog: je hoeft niet eens alle wanden tot bovenaan toe te betegelen! Zorg wel dat bepaalde delen van je badkamer goed schoon te maken zijn, zoals de ruimte achter de wastafel of het toilet. Tegels zijn daar bij uitstek geschikt, maar je kunt er ook voor kiezen om enkel het stuk boven de wastafel tot aan het plafond te betegelen, of tot 60-80 cm boven de wastafel te tegelen. Met hexagonale tegels of steenstrips maak je makkelijk een unieke stijl.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.