logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Treasure X Alien


Ken je Treasure X nog? Een heerlijke schatzoeker waarin je niet alleen gave schatten kunt vinden, maar ook een bijzondere strijder uit lang vervlogen tijden. Welnu: Treasure X is terug, maar nu vanuit de ruimte. Verwacht dus creepy aliens, veel slijm en intergalactische wapens! In deze serie van Treasure X zijn ruimte-schatjagers opgegeten door de aliens tijdens de zoektocht naar een waardevolle edelsteen, de meest zeldzame schat in het universum! Je weet dus precies waar de schat te vinden is… in de buik van de alien. Ontleed de alien, red de schatjager en ontdek buitenaardse schatten van over de hele Melkweg. Vind jij de zeldzame edelsteen?

Buitenaards

De alien zelf zit in een veilige capsule. Hij ziet er al creepy uit, met scherpe tanden en vreemde tentakels en ledematen waar je vrij weinig kennis van hebt… op de verpakking zelf wordt je al aangemoedigd om de schatjager de bevrijden. Net als in de andere Treasure X krijg je bij Treasure X Alien ook alle gereedschappen meegeleverd. Dat gaat al vlot en soepel, zodra je de Danger Line hebt opengesneden, kun je de alien al vlog uit de verpakking halen. In de verpakking vind je een soort schatkaart, met stap voor stap wat je moet doen om de schatjager en diens edelsteen te bevrijden. Een leuke gimmick, met een aantal leuke glow-in-the-dark edelstenen waar je alleen maar van kunt dromen. De vraag is: welke ga jij vinden? Aan de andere kant van de ‘schatkaart’ vind je de soorten aliens die je kunt verzamelen, waaronder je ook de verschillende schatjagers ziet die je kunt verzamelen.

Ontleden

Dan begint het echte werk: het ontleden van de alien! Dat ontleden gaat – als je de handleiding volgt – in een paar eenvoudige stappen. Daarvoor heb je het meegeleverde gereedschap nodig, waarna je kunt snijden in de aangegeven plek. Je zult zien dat de alien best sticky en rubberig is, wat het een creepy geheel maakt. Wanneer je de buik hebt weggesneden, vind je de ingewanden van de alien. Daar vind je bijvoorbeeld de ribbenkast en een plastic verpakking met een slijmerige, kleverige substantie. Als je het echt wil maken, stop je die ingewanden weer terug in de buik. Het slijm stop je in de Ooze container, waarna je alles voorzichtig kunt ontleden en ontslijmen… langzaam maar zeker zul je de schatgraver, zijn wapen, intergalactische voorwerpen en een schatkaart vinden. De edelsteen vind je in het hart van de alien… verpakking in verpakking, dus! Daarnaast vind je ook een klein schepseltje in de verpakking, dat recht uit de ruimte komt. Het slijm kun je in het hoofd van de alien stoppen – die je vervolgens met een dopje kunt afsluiten. Heb je dat gedaan en druk je op het hoofd van het monster, dan zal het slijm uit de neus, mond en ogen druipen… gatver!


Recensie over Treasure X Alien

Na de archeologische vondsten uit het oude Egypte kun je nu gaan schatgraven in de nieuwe wereld – met high tech gadgets en enge aliens, die vol slijm zitten. Een echte uitdaging vormt het schatgraven niet, de herspeelbaarheid van de Treasure X Alien is wel een stuk hoger, aangezien je het slijm natuurlijk kunt blijven bewaren. Je krijgt er een cool opbergbakje bijgeleverd, waar het slijm lang in bewaard kan blijven. De alien zelf kun je opbergen in zijn kristalvormige houder, om hem netjes in je museum van creepy creatures te zetten.

Score: 8


Informatie

Treasure X Alien, BOTI
Meer weten?
Prijs: 12.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.