logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Transformers: War for Cybertron Kingdom

Een paar jaar geleden begon Netflix met een dapper project om Transformers nieuw leven in te blazen met een serie over deze mensachtige robots: Transformers: War for Cybertron Kingdom is dit na Siege en Earthrise het laatste hoofdstuk van deze Netflix trilogie. En dat levert wat gemengde gevoelens op. Want laten we eerlijk zijn: mijn generatie is opgegroeid met Transformers, GI Joe en He-Man. We kennen alle robots bij naam, weten wat voor muziek ze het liefst luisteren en wat hun lievelingskleuren zijn. Voor de nieuwe generatie is het veel nieuwe informatie. Heel veel. En in dit laatste hoofdstuk komt er nog veel meer bij, als de Transformersgemeenschap wordt gekoppeld aan de BeastMaster club.

transformers war for cybertron kingdom review

Vervolg

Kingdom gaat verder waar we gebleven waren in Earthrise, waarbij de laatste Autobot- en Decepticon-facties op een prehistorische aarde belanden. In de eerste afleveringen landen de eeuwig strijdende groepen op verschillende plaatsen, likken ze hun wonden en versterken ze hun verdediging in de aanloop naar een laatste poging om de Allspark te vinden. Dat is de bron van al het leven in de Transformer – die in werkelijkheid wat lastiger te beheersen lijkt dan gedacht – is ergens op aarde. Optimus Prime zorgde daarvoor toen Earthrise de finale inging. Maar de Autobots en de Decepticons zijn niet de enige robots in de jungle: ze maken kennis met de Maximals en hun dodelijke vijanden, de Predacons.

Beastmasters

Deze robots blijken de prehistorische afstammelingen te zijn. De Maximals, die qua karakter lijken op de Autobots, transformeren naar van bosdieren. Er is een neushoorn (Rhinox), een rat (Rattrap), een cheeta en een tijger (Cheetor en Tigatron), en een arend (Airazor). Ze worden geleid door een transformerende gorilla, Optimus Primal. De Predacons zijn dinosaurus-Transformers. Onder hen bevindt zich een prehistorische Megatron met een letterlijk T-Rex-hoofd in plaats van een hand als hij in zijn robotvorm is. Hoe bizar is dat? Daarnaast heb je de spinachtige Blackarachnia en de dino’s Dinobot en Vertebreak. Jammer genoeg worden de bestaande transformers door deze nieuwe toevoegingen wat naar de achtergrond geschoven. Zelfs Bumblebee, één van de belangrijkere spelers in de eerste twee seizoenen, komt weinig naar voren tot het epische slot.

Geheimen

In Transformers: War for Cybertron Kingdom worden de diepste geheimen van War for Cybertron eindelijk onthuld. Dus naast het ontmoeten van deze nieuwe robots en het leren kennen van hun persoonlijkheden, is er ook aandacht voor de manier waarop ze zich verbinden met het grote geheel, evenals uitleg over de mysterieuze krachten die het grote geheel hebben gevormd. Als rode draad is er nog altijd de voortdurende vete tussen Optimus Prime en Megatron. Dat is heel veel informatie om te delen met de kijkers. Vooral de middelste afleveringen zitten tjokvol informatie en praatscènes, die de vaart behoorlijk uit de afleveringen trekken.


Recensie over Transformers: War for Cybertron Kingdom

Fans van oude Transformers zullen het meest genieten van het epische einde van Kingdom. Alle anderen zullen overweldigd worden door de grote hoeveelheid kennis en informatie die ze in deze afleveringen tot zich moeten nemen. Kijk ze eens rustig terug, zoek even wat achtergrond op het internet… je zult het nodig hebben! Er wordt te veel verteld, te veel gedeeld… en er is meestal te weinig actie. Grafisch gezien is het niet zo afgewerkt als de oude cartoons, en dat is zeker jammer. De CGI laat af en toe wat steekjes vallen en ziet er wat onafgewerkt uit. Het verhaal staat als een huis, maar had meer tijd nodig om tot volle wasdom te komen.

Score: 6


Informatie

Titel: Transformers: War for Cybertron Kingdom
Uitgever: Hasbro / Netflix
Tijdsduur: 180 minuten
Genre: Animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.