logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: pietenzoen


Zwarte pieten zoen

Trakteren in Sinterklaassfeer! Geen pepernoten of ander typisch sint snoepgoed? Wat dacht je van zo’n lekkere (neger)zoenen?

Dit heb je nodig voor 1 zwartepietenzoen:
– 1 zoen
– 2 smarties (zelfde kleur)
– poedersuiker en water
– oranje/rode voedingskleurstof
– zwarte eetbare stift
– verschillende kleuren fondant (muts en veer)
– schaaltjes, lepeltjes, contailprikker, deegroller, mesje

 Zo ga je te werk: 
Maak van poedersuiker en water eetbare lijm (niet te dun). Teken op de smarties een pupil met zwarte eetbare stift. Plak de oogjes op de zoen met het poedersuikermengsel. Maak in een ander schaaltje nog een poedersuikermengsel en voeg daaraan wat rode of oranje kleurstof toe. Teken met een cocktailprikker een rode mond op de zoen. Laat alles even goed drogen! Rol ondertussen het fondant uit en snijd er een cirkel uit, dit wordt de pietenmuts. Leg het op de bovenkant van de zoen en vorm voorzichtig de muts door hier en daar het fondant op elkaar te duwen. Maak van een andere kleur fondant een veertje. Teken met een mesje de lijnen van de veer in het fondant. Plak de muts met poedersuikermengsel op de zoen en plak de veer erbovenop. Superleuke traktatie en weer eens wat anders dan pepernoten!

Presentatie:
Naar mijn mening zijn de pietjes zelf al vrolijk genoeg en kan je ze gewoon op een mooie schaal te zetten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.