logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: zwarte piet met pepernoten


zwarte piet met pepernoten

In de periode rond Sinterklaas is pepernoten trakteren onoverkomelijk. Het gaat erom hoe je het verpakt! Deze zwarte pietjes zijn helemaal in thema.

Dit heb je nodig voor een zwarte piet met pepernoten:
– boterhamzakje
– pepernoten
– bruin crêpe-papier van 20×20 cm
– witte reep crêpe-papier van 1 cm breed
– 2 stukjes touw
– gekleurd papier o.a. zwart
– 2 wiebeloogjes
– gekleurd veertje
– naald, potlood, schaar, lijm, plakband

Zo ga je te werk:
Vul het boterhamzakje met een flinke hand pepernoten. Knoop het zakje dicht. Vouw het bruine crêpe-papier om het zakje heen en bind het met een touwtje vast. Vouw het witte crêpe-papier zigzaggend op (2 cm lang), prik er met een naald een gaatje in en haal het touwtje erdoor. Knoop het touwtje om de bovenkant van de zak pepernoten. Plooi het crêpe-papier zodat het een mooie kraag wordt. Maak een cirkel (4 cm doorsnede) van zwart papier. Maak van rood papier een mond en van een andere felle kleur een muts. Plak de mond, wiebeloogjes en muts op het hoofd. Als finishing touch een veer op de muts. Maak het gezicht met plakband vast aan een cocktailprikker. Steek de prikker in de zak met pepernoten.

Presentatie:
Als je het leuk vind om nog wat te knutselen kan je van een doos een stoomboot maken waar alle pietjes op meevaren. Maar een dienblad met wat stro is ook een leuke presentatie!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.