logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: Stoomboot van Sinterklaas

stoomboot van Sinterklaas

Bijna 5 december en jarig? Wil je een traktatie in Sintsfeer maar geen sintsnoepgoed? Maak stoomboten met eierkoeken en smarties!

Dit heb je nodig voor 1 stoomboot:
– 1 eierkoek
– 6-8 smarties in verschillende kleuren
– poedersuiker en water
– gekleurd en wit stevig papier
– mes, schaar, zwarte stift, lijm, cocktailprikker, schaaltje, lepeltje

Zo ga je te werk:
Snij de eierkoek doormidden. Maak een niet te dun mengsel van poedersuiker en een beetje water. Plak de twee helften van de eierkoek aan elkaar met het poedersuikermengsel. Snij aan de ronde onderkant een reep af zodat de boot daarop kan blijven staan. Plak de smarties met het poedersuikermengsel op de eierkoek. Maak van gekleurd papier de stuurhut en van het witte papier de schoorsteen. Teken met zwarte stift wat ronde raampjes en omlijn de stuurhut en schoorsteen. Zet een rode S op de schoorsteen. Steek de papieren stuurhut met schoorsteen aan de bovenkant tussen de eierkoekdelen.

Presentatie:
Neem een grote ondiepe doos of maak hem lager door er rondom een stuk af te snijden. Bekleed de binnenkant (en buitenkant) met blauw papier, teken hier en daar golven met zwarte stift en klaar is de zee. Nu alleen nog wat boten die erin varen!

Variatie:
In plaats van het poedersuiker mengsel kan je ook chocoladepasta of botercreme gebruiken.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.