logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: poes


traktatie poesDe blits maken met een gezonde traktatie? Deze poes ziet er zo leuk uit, het maakt niet uit dat er geen snoep bij zit! En daarbij ook nog eenvoudig om te maken.

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– mandarijn
– oranje papier
– oranje chenille draad (15 cm)
– wit garen en een naald met groot oog
– zwarte dunne viltstift, schaar, potlood, lijm
– een snijmachine kan handig zijn

Zo ga je te werk:
Het handigste is om een mal te maken voor het hoofd en het lichaam. Neem als uitgangspunt voor het hoofd een iets kleinere ovaal dan de grootte van de mandarijn. Teken daar 2 punt-oortjes aan en knip het hoofd uit. Teken met zwarte stift de oortjes, ogen en neus met mond in het gezicht. Knip een stukje garen af en vouw het 4 keer dubbel. Steek de naald naar de achterkant door papier net naast de neus van de poes. Steek de naald weer terug naar de voorkant, aan de andere kant van de neus. De naald zit nu in het papier “geregen”. De gevouwen draad gaat nu door het oog van de naald en trek dan de draad door beide gaten van het papier. Zorg dat aan beide zijden van de neus even lange snorharen zitten en knip de vouwen van de draad aan de uiteindes door.

Voor het lichaam knip/snijd je een strook van zo’n 5 cm breed en 20 cm lang, afhankelijk van de grootte van de mandarijn. Aan het einde van de strook knip je 2 ronde pootjes. Teken met zwarte stift 2 lijntjes per pootje, zodat de poes tenen krijgt. Rol de strook helemaal rond de mandarijn, waarbij de pootjes er onderuit steken. Lijm dan de strook aan de onderkant vast. Haal de mandarijn er even uit en maak een klein gaatje aan de achterkant van het lichaam. Hier komt de staart van chenille draad. Steek de chenille draad in het gaatje en vouw het aan de binnenkant een stukje om, zodat draad vast zit. Buig de staart in een mooie vorm. De mandarijn kan nu weer terug geplaatst worden. Nu alleen nog het gezicht van de poes erop lijmen en klaar is de traktatie!

Presentatie:
Deze poesjes zien er al zo leuk uit dat er niet veel aankleding nodig is. Neem een mooie lage mand en zet ze daar in, eventueel wat stro eronder.

Variatie:
Wil je toch iets van snoep erbij doen, kan je de chenille staart vervangen door een (stuk) dropveter.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.