logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: paashaas


traktatie paashaasDeze paashaas is een erg leuke traktatie als je kind rond Pasen jarig is. Het meeste werk is het sparen van wc-rolletjes, maar als het goed is, gaat dat vanzelf! Veel werk is het niet en je kunt het rolletje vullen met wat je zelf wilt.

Dit heb je nodig voor 1 traktatie:
– paaseitjes of iets anders om het haasje mee te vullen
– 1 wc-rolletje
– decoratief papier (13×15 cm)
– gekleurd papier
– dun karton om een mal te maken
– 2 kleine wiebeloogjes
– 1 pompon (1 cm doorsnede)
– zwart (geplastificeerd) draad/touw
– schaar, lijm, potlood

Zo ga je te werk:
Plak het decoratieve papier om het rolletje en vouw het aan de boven- en onderkant naar binnen. Maak, als je meer haasjes gaat maken, een kartonnen mal voor de oren en de voeten. Zet het wc-rolletje op het karton en trek er met potlood een cirkel omheen. Teken er twee lange voeten aan en knip de mal uit. Voor de oren heb je maar 1 mal nodig. Teken, met behulp van de mallen, de voeten en de oren op gekleurd papier en knip ze uit. Smeer lijm op de onderkant van het rolletje en plak de voeten eraan vast. Plak de oren aan de binnenkant van het wc-rolletje vast en vouw de bovenkant van elk oor een beetje dubbel. Knip van het zwarte draad de snorharen op maat en bind ze bij elkaar met een klein stukje draad. Plak de snorharen (in het midden) met lijm vast op het rolletje. Nu alleen nog maar de pompon er tegenaan plakken en de wiebeloogjes op hun plek vastlijmen. Vul de paashaas met wat lekkers!

Presentatie:
Deze paashaasjes kan je op verschillende manieren presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een groot dienblad met daarop een groen vel papier of bestrooid met geknipte reepjes groen crêpepapier. Ook is het leuk alle haasjes in een mand te doen waar wat stro in ligt.

Variatie:
Het paashaasje kun je vullen met wat je wil. Het kan iets zijn wat met Pasen te maken heeft, chocolade paaseitjes zijn natuurlijk erg toepasselijk. Maar je kan ook denken aan jelly beans of paasspekjes óf iets heel anders: zoute stokjes, ingepakte peperkoek etc.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.